Schadevergoeding
Na een
verkeersongeluk waarvoor een ander aansprakelijk is, ontvangt u meestal een schadevergoeding. Echter komt het vaak voor dat
verzekeringsmaatschappijen gemakkelijk zeggen dat zij de aansprakelijkheid erkennen. Dit is helaas wat anders dan het vergoeden van de schade. Er is een duidelijk onderscheid tussen het erkennen van de aansprakelijkheid en het vergoeden van de werkelijk geleden schade.
Schadevergoeding of erkenning
Sommige schadeposten zijn overduidelijk, bijvoorbeeld een deuk in een auto of kapot geknipte kleding in het ziekenhuis. Maar sommige schadeposten zijn niet zo overduidelijk. Bijvoorbeeld als u hoofdpijn blijft houden, nadat u met uw hoofd tegen een autoruit aan bent geklapt, maar de scans niets bijzonders zeggen. Voor verzekeraars is dit een reden om te zeggen dat de pijn ergens anders vandaan moet komen en dat u geen schadevergoeding krijgt.
Dit soort schadeposten levert grote discussie op. AK Advocaten pakt samen met haar medisch adviseurs deze problematiek aan. Beoordelingen betreffende schadevergoeding vinden onafhankelijk plaats. Indien nodig zullen onze advocaten de zaak aan de rechtbank voor leggen.
Doel van AK Advocaten
Het doel dat wij nastreven is dat u door de schadevergoeding weer net zo kunt leven als u voor het ongeluk deed. Dat kan ook door specialistische begeleiding op het gebied van werk, wonen en vervoer. AK Advocaten werkt samen met arbeidsdeskundigen, ergotherapeuten en andere deskundigen.
Soms doet een verzekeringsmaatschappij een financieel aanbod om de schade meteen te regelen. Omdat vaak nog niet duidelijk is wat precies de gevolgen zullen zijn voor de toekomst, raden wij dit ernstig af. Wij adviseren u nooit zomaar een aanbod voor een schadevergoeding te accepteren.
Neem contact op.
Letselschaderecht