Eigenaar en directeur van GrassGreener Europe over letselschadezaak

De eigenaar en directeur van GrassGreener Europe in Roosendaal raakte betrokken bij een ernstig verkeersongeval. AK stond hem bij in de letselschadezaak.

Case letselschadezaak

Eli Barenholz is eigenaar en directeur van GrassGreener Europe in Roosendaal. Dit executive search bureau, dat Eli samen met zijn partner Henriette Oppenheim runt, ontwikkelde in eigen huis een disruptieve selectiemethode voor kandidaten op managementniveau: de BarHeim Methode. Midden in een periode van flinke groei van het bedrijf raakte Eli betrokken bij een ernstig verkeersongeval, waardoor hij geruime tijd uit de roulatie was. Ferda van Benthem, letselschade advocaat, stond hem bij in de letselschadezaak. Hoe heeft hij deze bijstand ervaren?

Ongeval

“In februari 2017 raakte ik betrokken bij een stevig ongeval. Terwijl ik vrij plotseling in een file terechtkwam reed er een auto, waarvan de bestuurder niet zat op te letten, vol gas bij mij naar binnen. In de weken daaropvolgend kreeg ik zeer veel klachten. Ik bleek nek- en hersenletsel opgelopen te hebben. Hierdoor kon ik een tijd niet of nauwelijks op de zaak aanwezig zijn. Een klein bedrijf als het onze lijdt daar al snel onder. Een oud-advocaat van AK verwees mij toen naar Ferda van Benthem. Ik kende het kantoor al heel lang, maar ik was er niet van op de hoogte dat zij zo’n goede letselschadepraktijk hadden.”

Ferda heeft mijn zaak snel opgepakt. En hoewel de omstandigheden natuurlijk verre van plezierig waren, was de samenwerking dat wel. Dat is in zo’n moeilijke periode heel veel waard.

Samenwerking met AK

Ik merkte dat Ferda veel ervaring heeft met wat ik noem ‘het klassieke ondernemerstype’: ongeduldig en met een stevige eigen wil. Daar gaat ze goed en op een hele plezierige manier mee om. Daarnaast is haar vakkennis gewoon zeer goed. Ze legde al vroeg in het traject uit wat er allemaal stond te gebeuren en wist mijn verwachtingen goed te managen. Daardoor kreeg ik veel vertrouwen in een goede oplossing.

Dat vertrouwen werd versterkt doordat Ferda ook goed bereikbaar was. Als ze de telefoon niet direct kon opnemen kwam er altijd dezelfde dag nog wel een signaaltje terug. Dat vond ik erg prettig. Voor haar is zo’n zaak natuurlijk ‘business as usual’, maar voor mij was alles onbekend en voelde het vrijwel altijd urgent. Het is heel fijn als je advocaat dat begrijpt. Al met al is de schadeafwikkeling vrij vlot gegaan. Ik wilde geen eindeloze procedure. Daarom hebben we samen van tevoren de strategie en de te volgen route besproken. De onderzoeksfase, waarin berekend moest worden hoe hoog de schade was, heeft eigenlijk het langst geduurd. Toen de rapporten en adviezen eenmaal binnen waren, waren we er binnen een week uit.”

Restschade

Op dit moment ben ik nog steeds niet klachtenvrij. Ik heb zogenaamde restschade overgehouden aan het ongeval. Na het ongeluk heb ik een maand of negen niet of nauwelijks gewerkt. Toen ben ik weer voorzichtig begonnen en na een jaar was ik weer redelijk in de race. Maar het heeft wel bijna anderhalf jaar geduurd voor ik weer voor 80% kon werken. De restschade is zo’n 10%. Ik zal dus de rest van mijn leven ietsje minder hard kunnen werken en mijzelf meer in acht moeten nemen. Ik kan het daar nu redelijk mee vinden, maar ik heb zowel privé als zakelijk aanpassingen moeten doen.”

Hulp nodig bij een letselschadezaak?

Neem contact met ons op en we helpen u graag verder!