Medische fout

Letselschade advocaat nodig? Ben jij slachtoffer geworden van een medische fout en wil je je schade vergoed krijgen? De letselschade advocaten van AK Advocaten helpen je graag bij het claimen van de schadevergoeding die je verdient.

Medische fout of een complicatie?

Niet alles was mis gaat is ook een medische fout waarvoor de arts aansprakelijk is. Om te beoordelen of er een medische fout is gemaakt, schakelen wij een medisch adviseur in. Een arts zal moeten beoordelen of jouw behandeling zorgvuldig is verlopen of dat er fouten zijn gemaakt. Aan de hand van het medisch dossier onderzoekt de medisch adviseur of er aanwijzingen zijn dat er een medische fout is gemaakt. Dit is een medisch haalbaarheidsonderzoek.

Aan de hand van het medisch advies gaan we met je in gesprek. Er zijn grofweg twee uitkomsten mogelijk:

 1. De medisch adviseur geeft aan dat er geen aanwijzingen zijn dat er een medische fout is gemaakt. Wij raden dan af om met de zaak verder te gaan.
 2. De medisch adviseur geeft aan dat er wel aanwijzingen zijn dat er een medische fout is gemaakt. In dat geval stellen wij de arts of het ziekenhuis aansprakelijk.

Stuur ons vandaag nog een bericht. Wij behandelen dagelijks zaken in verband met:

Ik wil hulp bij het claimen van mijn schadevergoeding

Waarom een letselschade advocaat inschakelen? 

 • Bespaar tijd: je kunt de zaak uit handen geven en hoeft je niet te verdiepen in de regels.
 • Maatwerk: wij begeleiden je stap-voor-stap en bespreken met jou wat belangrijk is voor jou.
 • Maximale schadevergoeding: dankzij onze expertise laten wij niets liggen.
 • Na een ongeluk, recht op geluk: wij zorgen dat je zoveel mogelijk je leven terugkrijgt zoals voor het ongeval en wij zorgen voor een smartengeldvergoeding.
 • Wij procederen als het nodig is: omdat wij letselschade advocaten zijn, kunnen wij de zaak ook aan de rechter voorleggen als er discussie is.
medische fout krukken schadevergoeding

"Om te beoordelen of er een medische fout is gemaakt, schakelen wij een medisch adviseur in."

Letselschade specialisten

De letselschade advocaten en specialisten van AK hebben veel ervaring met medische aansprakelijkheid. Wij beschikken ook over een ruim netwerk van medisch adviseurs en deskundigen. Dat is nodig omdat de ervaring leert dat het niet makkelijk is om de aansprakelijkheid van een arts of ziekenhuis rond te krijgen. Dat vraagt specialistische kennis en ervaring. Wij kunnen een medische fout ook aan de rechter voorleggen als er discussie over blijft met de arts of zijn aansprakelijkheidsverzekeraar.

Wat doen wij voor jou?

 • Wij vragen een medisch haalbaarheidsadvies voor je aan. Hiermee weten wij of er argumenten zijn om de arts aansprakelijk te houden.
 • Wij stellen voor jou de arts of het ziekenhuis aansprakelijk.
 • Wij kunnen je helpen bij het indienen van een klacht of een tuchtzaak.
 • Wij zorgen dat er medische deskundigen worden ingeschakeld om de fouten te beoordelen en de gevolgen daarvan.
 • Wij berekenen jouw totale schade.
 • Wij schakelen indien nodig arbeidsdeskundigen en zorgdeskundigen in.
 • Wij claimen jouw schade zodat je je geen zorgen hoeft te maken over alle kosten die je maakt en de inkomsten die je mist.

Is er bij jouw medische behandeling wat mis gegaan en wil je schadevergoeding, neem dan contact op met ons. Wij bespreken de mogelijkheden met je.

Ik ga contact opnemen met AK Advocaten letselschaderecht