Stalking en bedreiging

Word je lastig gevallen, bedreigd of gestalkt? Doe hiervan zeker aangifte. Zonder jouw aangifte kan de politie niets doen. Probeer van de gebeurtenissen zoveel mogelijk bewijs te verzamelen. Maak foto’s, onthoud wie er eventueel zou kunnen getuigen en bewaar vervelende berichtjes. Lukt dit niet? Schrijf alles op, zodat je op een later moment precies weet wanneer een gebeurtenis heeft plaatsgevonden. Als je eenmaal je verhaal kunt doen bij de politie, kunnen gebeurtenissen niet meer goed in je geheugen liggen. Zo voorkom dat je dat je een verkeerde dag of verkeerd tijdstip doorgeeft. Het helpt je bij het doen van jouw verhaal. Hoe meer informatie de politie heeft, hoe beter het onderzoek kan worden gedaan.

Is de zaak inmiddels bekend bij het Openbaar Ministerie, dan kunnen wij de officier van justitie benaderen om te kijken of een straat- locatie- of contactverbod mogelijk is.

Vind je de inschakeling van een advocaat een grote stap maar wil je toch je verhaal kwijt? De medewerkers van Slachtofferhulp kunnen jou ook informeren, bieden maatschappelijke steun en een luisterend oor. Zij helpen jou als slachtoffer van een misdrijf op de manier die voor jou het beste werkt. Zij bieden emotionele steun, maar ondersteunen ook bij administratieve zaken. De hulp die Slachtofferhulp biedt is gratis. Omdat wij in nauw contact staan met Slachtofferhulp is het zetten van een volgende stap minder groot. Zij kunnen ons op de hoogte brengen van jouw situatie, maar uiteraard ook andersom. Is er behoefte aan maatschappelijke steun, dan leggen wij het contact met Slachtofferhulp.

Wil je meer informatie over hoe wij je kunnen helpen? Stuur ons een bericht en wij bellen je terug.