AK Advocaten niet zomaar een advocaat
AK Advocaten

AK Advocaten

Duurt het
te lang?
Incasseer
snel met AK

#AKincassorecht

Incasso

Op het moment dat facturen onbetaald blijven, komen wij graag voor u in actie. En als die facturen niet worden betwist, doen wij dat in beginsel op no cure no pay basis. In de meeste gevallen hoeft u er als ondernemer dus geen extra kosten voor te maken. We vertellen op deze pagina graag meer over ons incasso traject en wat erbij komt kijken.

Ik wil direct contact opnemen

Het incassotraject van AK

Wat houdt ons traject in? Dat vertellen we je graag!

1. Eerste brief & telefonisch contact

Om te beginnen sturen wij uw debiteur kosteloos een brief met daarin de sommatie om de factuur binnen 14 dagen te betalen. Ook nemen wij in deze fase telefonisch contact met hem op. Het is helaas nog altijd zo dat een brief en een telefoontje van een advocaat meer effect sorteert dan (nog) een herinnering van uw debiteurenadministratie. Wij zien in de praktijk dan ook vaak dat de factuur in deze fase alsnog wordt betaald.

Blijkt na deze brief dat uw debiteur de factuur betwist? Dan gaan wij met u in overleg over het vervolg. Daar zijn wel kosten aan verbonden.

2. Tweede brief

Wordt uw factuur niet betwist, maar na onze eerste brief nog niet betaald? Dan sturen wij uw debiteur een tweede brief. Hierbij verhalen wij de kosten (buitengerechtelijke incassokosten) op uw debiteur. Wordt de factuur voldaan? Dan kost onze bijstand u dus ook in deze fase niets.

3. Gerechtelijk traject

Blijft betaling dan alsnog uit? Dan kunnen we, uiteraard na overleg met u, overgaan tot een gerechtelijk traject om uw factuur te innen. Denk hierbij aan een procedure, beslaglegging en/of een faillissementsaanvraag. Dit doen wij tegen onze standaardtarieven.

Ben jij benieuwd naar hoe wij jou kunnen helpen bij het innen van jouw vordering(en) bel eens met één van onze advocaten om te zorgen dat de debiteur wel betaald!

no cure no pay

No cure no pay

Een vordering laten innen door een advocaat op basis van ‘No Cure No Pay?

Niets is vervelender dan een debiteur die een factuur niet of niet op tijd betaald. Zolang de factuur door de debiteur niet wordt betwist, kan één van onze advocaten jou op basis van ‘No Cure No Pay’ helpen bij het innen van jouw vordering(en).

Hulp van één van onze advocaten op basis van ‘No Cure No Pay’ betekent dat het jou niets kost als (ook) één van onze advocaten er niet in slaagt om jouw vordering(en) te innen.

Slaagt één van onze advocaten er wel in om jouw vordering te incasseren, dan worden de verrichte werkzaamheden vergoed uit de bij de debiteur in rekening gebrachte buitengerechtelijke incassokosten of wordt een kleine vergoeding bij jou in rekening gebracht.

Ik wil hier meer over weten

Dit is wat ondernemers over ons zeggen

Prima incasso service. Betaling was snel geregeld.

— Jolanda, 's-Hertogenbosch

Duidelijke uitleg vooraf en zeer vasthoudend in deze incasso zaak. Service zoals verwacht van AK Advocaten.

— Christ, Rucphen

Kort op de bal en goede nazorg. Goed advies en vlotte opvolging.

— Simon, Baarle-Nassau

Prima werk. Ben door de juiste persoon geholpen een geslaagde zaak.

— Wesley, Breda

Prettig en deskundig bijgestaan door Yannick.

— Hanneke, Breda

Buitengerechtelijke incassokosten (BIK)

Incassokosten zijn de kosten die een schuldeiser maakt om een geldvordering te innen die de schuldenaar niet uit zichzelf betaalt en die aan de schuldenaar worden doorberekend. Deze staffel is van toepassing op zowel de rechtsgebieden kanton als civiel.

Deze incassokosten kun je nu heel eenvoudig berekenen. Benieuwd naar de incassokosten die jij in rekening mag brengen? Gebruik dan onze handige rekentool.

Naar de incassokosten tool

afwijken van testament na overeenkomst

''Op het moment dat facturen onbetaald blijven, komen wij graag voor u in actie.''

Niet in alle gevallen kan aanspraak worden gemaakt op buitengerechtelijke incassokosten. Incassokosten kunnen slechts in rekening worden gebracht als sprake is van een:

  • Verbintenis uit een overeenkomst tot betaling van een geldsom;
  • Verbintenis tot vergoeding van schade, vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst; of
  • Verbintenis tot betaling van een geldsom omgezet in verbintenis tot vervangende schadevergoeding.

Ben jij benieuwd naar hoe wij jou kunnen helpen bij het innen van jouw vordering(en)? Bekijk onze voorwaarden of bel eens met één van onze advocaten om te zorgen dat de debiteur wel betaald!

Ik ga contact opnemen