Asselbergs-Klinkhamer
Juridisch advies nodig? Maak een afspraak

Vennootschapsrecht

De werkzaamheden van Asselbergs & Klinkhamer Advocaten op het gebied van het vennootschapsrecht zien toe op alle mogelijke vennootschapsrechtelijke vraagstukken waarmee een ondernemer geconfronteerd kan worden.

Een onderneming kent verschillende levensfases met ieder hun eigen problematiek. Het begint met de keuze voor een rechtsvorm en de vorming van een samenwerkingsverband of de oprichting van een rechtspersoon. Er zijn diverse vormen waarvoor gekozen kan worden, met elk hun eigen voor- en nadelen. Uiteraard is het van doorslaggevend belang om vooraf goed na te denken over het doel van de onderneming en om goed geadviseerd te worden over de daarbij passende rechtsvorm. De onderneming maakt zo een goede start.

Als de onderneming zich vervolgens in de loop van de tijd gaat ontwikkelen, kunnen zich allerlei omstandigheden voordoen, waardoor het wenselijk of noodzakelijk kan zijn om de gekozen rechtsvorm aan te passen. Zo kan de wens ontstaan om over te gaan tot een reorganisatie, fusie of overname. Ook wijzigingen in de wetgeving kunnen aanleiding geven tot het heroverwegen van de rechtsvorm. In al deze gevallen bent u bij Asselbergs & Klinkhamer Advocaten aan het juiste adres. Uiteraard staan wij ondernemers ook met raad en daad bij als de rechtspersoon of het samenwerkingsverband moet worden beëindigd.

Heeft u een vraag?Binnen 48 uur antwoord
Stel uw vraag hier

Door tijdig een gespecialiseerde advocaat in te schakelen kunnen veel problemen voorkomen worden. Onze advocaten kunnen u adviseren, bijstaan in onderhandelingen of een gerechtelijke procedure voor u voeren.

De sectie Ondernemingsrecht van Asselbergs & Klinkhamer Advocaten staat ondernemingen vanzelfsprekend ook bij als zich onverhoopt toch problemen voordoen. Een voorbeeld hiervan is de bestuurdersaansprakelijkheid. Hierbij kan worden gedacht aan situaties waarin de onderneming wordt benadeeld door het onbehoorlijk bestuur of wanbeleid van haar eigen bestuur of het bestuur van een handelspartner. Dit kan mogelijk resulteren in een vordering uit hoofde van bestuurdersaansprakelijkheid. Onze advocaten beschikken ook over een ruime ervaring op het gebied van bestuurdersaansprakelijkheid.

Neem contact op.

Ondernemingsrecht