Huren en verhuren van woningen en bedrijfsruimten?️? | AK Advocaten
Asselbergs & Klinkhamer Advocaten niet zomaar een advocaat
Asselbergs & Klinkhamer Advocaten

Asselbergs & Klinkhamer Advocaten

Huren en verhuren

#Vastgoedrecht

Het huurrecht gaat over de rechten en de plichten van zowel verhuurders als huurders. De vastgoedspecialisten van Asselbergs & Klinkhamer Advocaten hebben ruime ervaring op het gebied van huurrecht en helpen u graag!

Het huurrecht ziet op het huren en verhuren van onroerend goed. Het huurrecht gaat over de rechten en plichten die de huurder en verhuurder ten opzichte van elkaar hebben voor het gebruik van het gehuurde en de tegenprestatie, in de meeste gevallen een geldbedrag.

Deze vloeien voort uit de wet, de huurovereenkomst en de rechtspraak.

Verschil pacht en huur

Een veelvoorkomend misverstand is dat pacht hetzelfde zou zijn als huur. Pachten heeft echter alleen betrekking op het gebruiken van een hoeve of los land voor bedrijfsmatige landbouw, terwijl huur op veel meer situaties ziet.

De sectie Vastgoedrecht van AK

De sectie Vastgoed van Asselbergs & Klinkhamer Advocaten kan u ondersteunen bij het opstellen van huurovereenkomsten, het opnemen van bedingen en het bepalen van de huurprijs. Ook als er sprake is van onderhoudsgebreken, renovaties, indeplaatsstelling en een eventueel faillissement van de (ver)huurder, kunnen wij u adviseren en bijstaan.

Asselbergs & Klinkhamer Advocaten treedt op als huisadvocaat voor woningcorporaties en particuliere verhuurders. Wij staan ook huurders bij. Als u zich tijdig laat adviseren over de mogelijkheden in het geval van het huurrecht kunnen conflicten in de toekomst worden voorkomen.

Direct juridisch advies?

De vastgoedspecialisten van Asselbergs & Klinkhamer Advocaten hebben ruime ervaring op het gebied van huurrecht. Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op