Bouwrecht

Bouwprojecten zijn meestal veelomvattend en ingewikkeld. Er zijn veel verschillende partijen bij betrokken, de belangen zijn groot, de regels complex. Om discussie en conflicten achteraf te voorkomen is het van belang om voor aanvang van een project duidelijke afspraken te maken en deze goed vast te leggen.

De sectie Vastgoedrecht van AK

De sectie Vastgoed van AK Advocaten is specialist op gebied van bouwrecht. Onze advocaten staan onder meer aannemers bij, van klein tot heel groot. Daarnaast werken we voor projectontwikkelaars, opdrachtgevers, constructeurs en architecten.

We zijn bekend met de verantwoordelijkheden, problemen en uitdagingen waarmee deze partijen dagelijks worden geconfronteerd. Daarom zijn we in staat om adequate en efficiënte oplossingen te bieden, rekening houdend met ieders rol. Indien gewenst kunnen we een bouwproject van A tot Z begeleiden, van de onderhandelingen en het opstellen van de contracten tot de afwikkeling van eventuele juridische geschillen.

Waarvoor kun je bij ons terecht?

  • advies over projectontwikkeling
  • advies over en het opstellen van exploitatie en- samenwerkingsovereenkomsten
  • advies over en het opstellen van aannemings-, onderaannemings- en back-to-back overeenkomsten
  • advies over de in de bouw gebruikelijke voorwaarden en regelingen zoals de UAV, de UAV-GC, AVA, DNR, STABU en RAW
  • advies over de per 1 januari 2024 in te voeren Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb)
  • advies over aanbestedingen
  • geschillen over bouwtijdsoverschrijding, prijsstijgingen, meer- en minderwerk, gebreken, aansprakelijkheid voor gebreken en het retentierecht

Onze sectie heeft ruime ervaring met de verschillende procedures binnen het bouwrecht, zowel bij de rechtbank als bij de Raad van Arbitrage voor bouwgeschillen.

Direct juridisch advies?

Wil je meer weten over wat wij voor jou of jouw situatie kunnen betekenen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Ik wil hier meer over weten

''Bij bouwprojecten zijn veel verschillende partijen bij betrokken. De belangen zijn groot en de regels complex.''