Terugblik cursus ‘Aanbestedingsprocedures in vogelvlucht’

16 mei 2017 Nieuwsbrief Dimitri Kochx

N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.
In maart 2017 verzorgden Judith Vermeeren en Karelijne van Kampen, onze specialisten op het gebied van aanbestedingsrecht, een interactieve sessie over de juridische aspecten van de aanbestedingsprocedure. De focus lag daarbij op de bouwpraktijk.

Leerzame middag

Karelijne nam de aanwezigen in vogelvlucht mee door de aanbestedingsprocedure en liet zien waarop te letten en wat de aanbestedende diensten verwachten. Haar tips om met nog meer succes in te schrijven op een aanbesteding werd door de aanwezigen zeer gewaardeerd. Judith ging in op de wijze waarop algemene (inkoop)voorwaarden dienen te worden gebruikt. Deze voorwaarden moeten, wanneer een aanbestedende dienst ze van toepassing verklaart bij een aanbesteding, proportioneel zijn. Aan de hand van de Gids Proportionaliteit bood Judith handvatten over hoe te handelen indien de aanbestedende dienst voor de specifieke opdracht onredelijke voorwaarden hanteert. De lezing werd afgesloten met een uitleg over de mogelijkheid tot het indienen van klachten en het voeren van een kort geding.

Reacties

Door de bewust kleinschalige opzet van de bijeenkomst was er veel ruimte om in te gaan op eigen ervaringen uit de praktijk. De deelnemers waren enthousiast over de mogelijkheid om specifieke vragen en problemen te bespreken. Enkele reacties: “De manier waarop op een interactieve manier uitleg is gegeven en hoe tips en tricks voor het voetlicht zijn gebracht, hebben me weer een stukje wijzer gemaakt. Door de setting krijg je ook mee wat er op dit vlak zoal in de markt leeft.” (Kees Pasveer, BVR Groep) “Door de kleinschalige en informele opzet was er voldoende gelegenheid om ervaringen en vragen te delen. De antwoorden en tips die werden gegeven waren nuttig en ga ik zeker toepassen. Een leerzame middag dus. Daarnaast was het leuk en nuttig om kennis te maken en bij te praten met de advocaten en andere aanwezigen.” (Eric Vermeulen, Vermeulen Groep)

Herhaling cursus 23 mei a.s., schrijf u nu in!

Vanwege de overweldigende belangstelling en de vele positieve reacties, is besloten de lezing te herhalen om u en/of uw collega’s in de gelegenheid te stellen hierbij aanwezig te zijn. De lezing vindt plaats op dinsdag 23 mei 2017. De lezing is (wederom) volledig kosteloos en duurt circa 2 uur. De lezing start om 15.30 uur en wordt uiterlijk om 18.00 uur afgesloten met een borrel. Meld u hier aan, via het inschrijfformulier van de AKdemie, het kenniscentrum van AK Advocaten. Wij ontvangen uw aanmelding graag vóór 19 mei aanstaande. Fotocredits: pressmaster / Fotolia

Over de blogger
Dimitri Kochx

Dimitri is sinds 1999 advocaat, vanaf 2002 bij AK Advocaten. Als Managing Partner vormt hij samen met Theo Quaijtaal het Dagelijks Bestuur van ons kantoor.

Meer artikelen van Dimitri Kochx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.