Vakantieleed voorkomen? Sluit een goede reisverzekering af!

15 jul 2014 Letselschaderecht Suzanne van Reedt Dortland

N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.
Als een grote groep mensen op vakantie gaat en het gaat onderweg mis, zijn de gevolgen van een busongeluk bijna altijd heel ernstig. Een gezin dat bij mij kwam, maakte mee wat je hoopt dat nooit gebeurt: de bus kreeg een klapband en kantelde. Het gezin was op weg vanuit Spanje naar huis, toen het ongeluk gebeurde.

Letsel

De vader en zijn twee kinderen kwamen bekneld te zitten. Later bleken vader en kinderen bot- en armbreuken te hebben. Ze werden naar het ziekenhuis gebracht en daar geopereerd. De moeder van de kinderen bleef in een hotel om dicht bij man en kinderen te zijn. De botbreuken herstelden gelukkig goed, maar de schrik en pijn hebben maanden doorgespeeld. Ze hadden ook last van nachtmerries en herbelevingen, waarvoor zij uitvoerig werden behandeld door een psycholoog.

Schade

De kosten lopen snel op en zijn voor een gemiddeld gezin niet meer op te brengen. De vader kon een aantal weken niet werken. Zijn aandeel in het huishouden en bijvoorbeeld het onderhoud van de tuin werden overgenomen door zijn vrouw. We zijn bezig geweest om alle extra kosten in kaart te brengen, om deze te laten vergoeden door de verzekeringsmaatschappij.

Reisverzekering

Gelukkig gaat het meestal goed en zijn trein, vliegtuig en touringcar toch relatief veilige vervoersmiddelen. Het maakt uit welke onderneming u kiest om u te laten vervoeren: de training van de buschauffeur en de kwaliteit van de bussen zijn van groot belang. Dat kost allemaal geld en komt tenslotte tot uitdrukking in de prijs van uw reis. Al te goedkoop kan gewoon niet. Dan is ergens op bespaard! Aan alles hangt een prijskaartje. Mijn advies: bespaar niet op een goede reisverzekering!

Over de blogger
Suzanne van Reedt Dortland

Suzanne werkt sinds 2012 bij AK Advocaten. Zij is gespecialiseerd in het aansprakelijkheidsrecht, in het bijzonder in letsel- en overlijdensschade.

Meer artikelen van Suzanne van Reedt Dortland
Suzanne van Reedt Dortland letselschadeadvocaat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.