Wet homologatie onderhands akkoord; pensioenfondsen doen niet mee!

13 dec 2021 Ondernemingsrecht Yannick Willems

N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.

Breaking: Wet homologatie onderhands akkoord: pensioenfondsen doen niet mee

Althans, dat is het oordeel van de adviseur van de hoogste rechter van ons land. In haar advies aan de Hoge Raad, schreef de advocaat-generaal namelijk dat de Wet homologatie onderhands akkoord (hierna ook: ‘WHOA’) niet van toepassing is op achterstallige pensioenpremies.

Het is nu aan de Hoge Raad om te beoordelen of achterstallige pensioenpremies inderdaad onder de in de WHOA opgenomen uitzondering vallen, zodat achterstallige pensioenpremies niet betrokken kunnen worden in een akkoord dat tot stand wordt gebracht onder de WHOA.

Of de Hoge Raad een andere mening is toegedaan dan de advocaat-generaal, is op voorhand moeilijk te zeggen. Vaak volgt de Hoge Raad het advies van de advocaat-generaal op. Dit nieuws alert wordt dus nog vervolgd. Heb je ondertussen vragen over dit onderwerp? Neem contact op met mij of één van mijn collega’s van de sectie Ondernemingsrecht.

Contact opnemen

Over de blogger
Yannick Willems

Yannick is gespecialiseerd in het vastgoed- en ondernemingsrecht. Hij heeft ervaring met het opzetten van samenwerkingen en ondernemingen, maar houdt zich ook bezig met conflicten binnen ondernemingen.

Meer artikelen van Yannick Willems

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.