Zes man sterk gespecialiseerd in vastgoed

15 dec 2016 Nieuwsbrief Dimitri Kochx

N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.
De sectie vastgoed bestaat uit zes advocaten: Boudewijn Baan, Dimitri Kochx, Rolf Klinkhamer, Judith Vermeeren, Steven van Hengel en Karelijne van Kampen. Samen vertegenwoordigen zij alle facetten van het recht binnen de vastgoedbranche. Wat is precies hun expertise en wat kunnen zij voor u en uw onderneming betekenen? De sectie stelt zich graag aan u voor.

Wat wij doen

De sectie vastgoed behandelt alle aspecten van het vastgoed, van idee tot en met de ingebruikname. In de voorbereidende fase begeleiden wij de onderhandelingen met onder andere de gemeente, de provincie en private partijen over de samenwerking en grondtransacties. Resultaten leggen we vast in heldere overeenkomsten. In de planvorming werken wij met de gemeente en ingenieursbureaus om het plan en de vergunningen “Raad van State-proof” te krijgen. Bij het aanbreken van de bouwfase stellen we de contracten op. En zijn er onverhoopt problemen, dan pakken we dit op en vechten het geschil – zo nodig - met de aannemer of opdrachtgever uit. Daarbij eindigt onze dienstverlening niet. Ook bij de exploitatie adviseren en procederen wij veel. Zo is het verstandig om een huurovereenkomst juridisch goed dicht te timmeren, om nadien problemen te voorkomen. Verder leent de uitvoeringsfase zich ook voor discussie met de overheid. Bijvoorbeeld wanneer vergunningvoorschriften worden overtreden en de gemeente handhavend optreedt. Ook in die gevallen is het raadzaam om ons in een zo vroeg mogelijk stadium in te schakelen.

Persoonlijke expertise

Boudewijn Baan houdt zich bezig met onteigeningszaken. Hij en Steven van Hengel treden ook op in zaken met en tegen de overheid, op het gebied van ruimtelijke ordening en milieu. Dimitri Kochx begeleidt projectontwikkeling, zowel bestuursrechtelijk als civielrechtelijk. Hij is samen met Judith Vermeeren ook huurrechtspecialist. Judith is op haar beurt weer gespecialiseerd in het civiele bouwrecht en appartementsrechten. Zij kan daarbij steunen op de jarenlange ervaring van Rolf Klinkhamer, de oprichter van ons kantoor. Verder zijn wij voor de aanbestedingsrechtelijke zaken een samenwerking aangegaan met Karelijne van Kampen. Karelijne houdt zich uitsluitend bezig met aanbestedingszaken en staatssteunperikelen. Ieder van ons heeft een specialisatieopleiding gevolgd.

Volledig up-to-date met AKdemie

Onder de naam AKdemie organiseren wij geregeld lezingen en workshops om onze klanten juridisch up-to-date te houden. Zo hebben wij voor makelaars en woningcorporaties geregeld lezingen over huurrecht. En bij grote wetswijzigingen of voor speciale doelgroepen organiseren we een a twee keer per jaar een lezing. Bijvoorbeeld een lezing voor grote chemische bedrijven die onder de Brzo vallen. Op aanvraag verzorgen wij ook in-housecursussen bij onze klanten over een specifiek onderwerp. Zo trachten wij juridische conflicten te voorkomen en heeft u ons alleen nodig als het echt niet anders kan.

NIEUW: modellengenerator

Om onze klanten zoveel mogelijk van dienst te zijn lanceren wij binnenkort een modellengenerator. Hierin zijn de meest voorkomende overeenkomsten, brieven en (eenvoudige) processtukken binnen het vastgoedrecht opgenomen. Zodra het zover is, laten wij het u weten via onze website en de nieuwsbrief. Houd deze dan ook goed in de gaten!

Over de blogger
Dimitri Kochx

Dimitri is sinds 1999 advocaat, vanaf 2002 bij AK Advocaten. Als Managing Partner vormt hij samen met Theo Quaijtaal het Dagelijks Bestuur van ons kantoor.

Meer artikelen van Dimitri Kochx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.