Dag van de Scheiding – vrijdag 12 september 2014

10 sep 2014 Familierecht AK Advocaten

N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.

Met de komst van de Franse Revolutie en de daarmee gepaard gaande invoering van de Franse Burgerlijke wetgeving in Nederland, is het voor echtparen vanaf 1794-1795 mogelijk om van elkaar te scheiden. Op 15 september 1796 werd de allereerste echtscheiding uitgesproken in Nederland. Toch was het tot 1971 in Nederland niet gebruikelijk om een echtscheiding aan te vragen. Vandaag de dag is dat anders. Volgens de cijfers van het CBS vindt er thans bij één op de drie getrouwde stellen een echtscheiding plaats. Cijfers die duidelijk maken dat een niet gering aantal personen daarmee op den duur in aanraking komt. Een reden voor de vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) om hiervoor een speciale dag in het leven te roepen: de Dag van de Scheiding. Deze dag wordt ieder jaar in september georganiseerd rondom de datum van de eerste echtscheiding in Nederland.

De dag van de Scheiding

Dit jaar vindt de Dag van de Scheiding plaats op vrijdag 12 september 2014. Op deze dag kunt u vrijblijvend op ons kantoor in Etten-Leur langskomen voor een scheidingscheck, waarbij informatie wordt gegeven over specifieke echtscheidingssituaties en de gevolgen van bepaalde keuzes tijdens de scheiding. Daarnaast heeft u de gelegenheid om informatie in te winnen omtrent met de scheiding verbonden onderwerpen zoals het ouderschapsplan, partner- en/of kinderalimentatie, omgangsregelingen, verdeling van de gemeenschap, pensioenverdeling, scheiding van tafel en bed, het afwikkelen van huwelijkse voorwaarden, het ontbinden van een geregistreerd partnerschap of samenlevingscontract. Vanzelfsprekend staat het u vrij om ook andere aan de scheiding gerelateerde vragen aan mij voor te leggen. Zo kan het zijn dat u eerder bent gescheiden, maar bepaalde omstandigheden zijn veranderd, waardoor u de destijds gemaakte afspraken opnieuw tegen het licht wilt houden. Bovendien is de Dag van de Scheiding de uitgelezen mogelijkheid om vrijblijvend kennis te maken met de mogelijkheid van mediation, waarbij personen, uiteraard onder onze deskundige begeleiding, in onderling overleg zelf de gevolgen van de scheiding kunnen regelen.

Welkom op vrijdag 12 september 2014

Kortom, wanneer u voornemens bent om te gaan scheiden of een mediationtraject op te starten of u wenst informatie in te winnen rondom deze thema’s, dan bent u op vrijdag 12 september aanstaande tussen 09.00 en 17.00 uur van harte welkom bij AK Advocaten. Het maken van een afspraak is niet nodig. Ik sta u graag te woord.

Over de blogger
AK Advocaten

AK Advocaten is één van de grotere advocatenkantoren in West-Brabant. Een sterk kantoor wordt gedragen door een team van sterke individuen.

Meer artikelen van AK Advocaten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.