Interview met Jolanda Broeders

26 feb 2018 Nieuwsbrief AK Advocaten

N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.
Jolanda Broeders werkt al sinds 1995 bij AK, maar is sinds 1 januari 2018 als partner toegetreden tot de maatschap. Is er daardoor iets veranderd? Welke ambities heeft zij met het kantoor? En hoe ziet zij de toekomst?

Ruim twintig jaar AK

“Ik ben in 1993 bij AK terechtgekomen. Ik was destijds net afgestudeerd als jurist en mijn vader kwam met een arbeidsrechtszaak bij het kantoor terecht. Ik ging met hem mee en één van de toenmalige partners vroeg mij of ik werkervaring bij het kantoor wilde komen opdoen. Dat heb ik gedaan en dat beviel hartstikke goed. Na een kort uitstapje naar een ander kantoor ben ik in 1995 als advocaat-stagiaire teruggekeerd bij AK”. “Ik het begin deed ik echt alles, onder meer grote strafrechtzaken waarin ik echt heb leren pleiten. Maar ik deed ook familierecht en arbeidsrecht, daardoor heb ik een hele brede opleiding gehad”, vervolgt Jolanda. “Tijdens een zwangerschapsverlof van mijn collega Ferda van Benthem ben ik in de letselschadepraktijk gerold en heb ik aan die praktijk mijn hart verloren.”

Vol overgave

Waarom na zo’n lange verbondenheid aan kantoor dan toch de stap naar het partnerschap? “Het partnerschap is ooit wel eerder ter sprake gekomen, maar was op dat moment niet goed te combineren met mijn gezinsleven. Als ik iets doe, dan doe ik dat het liefst vol overgave en dat kon op dat moment niet. Maar ik kom uit een echt ondernemersgezin, dus het partnerschap is wel altijd in mijn achterhoofd blijven zitten. Nu ben ik op het punt dat ik het op mijn manier kan doen, echt goed dus”. “Partner zijn bij AK heeft echt toegevoegde waarde voor mij. En of het nu anders voelt? Wellicht een beetje. Ik heb me altijd vol ingezet voor kantoor en onze klanten. Dat is natuurlijk niet anders en voelt hetzelfde. De stap van werknemer naar werkgever is wel een wezenlijke. Dat vraagt ook een intensievere betrokkenheid bij de medewerkers. Daarnaast ben ik nog trotser op ons kantoor dan ik al was. Het is zo’n superleuke club met fantastische mensen”.

Ambities

“De ambities van de sectie letselschaderecht waren altijd al heel groot. We zijn een heel hecht team, waarin iedereen zaken van elkaar kan overnemen en voor elkaar inspringt. Mede daardoor is de klanttevredenheid heel hoog. Ik wil er natuurlijk voor zorgen dat dat zo blijft. En ik zou het fantastisch vinden om (eindelijk) ook eens een mannelijke advocaat in onze sectie te mogen verwelkomen”. “Daarnaast wil ik zorgen dat we als kantoor, en als sectie, de beste zijn en de beste blijven. Dat betekent niet alleen dat wij onze bestaande klanten op een hoog niveau moeten blijven bedienen, maar ook dat we iets extra’s moeten doen buiten de zaken om. Als lid van de Commissie Normering van de Letselschade Raad vind ik het bijvoorbeeld belangrijk om eraan bij te dragen dat schaderegelingstrajecten soepeler zullen verlopen. Daarnaast vind ik dat wij voorop moeten blijven lopen, met behoud van onze cultuur. Zodat we over 20 jaar de moderne versie zijn van het kantoor dat we nu al zijn. Een kantoor waar ik dan nog steeds iedere dag met trots en plezier naartoe ga”.

Over de blogger
AK Advocaten

AK Advocaten is één van de grotere advocatenkantoren in West-Brabant. Een sterk kantoor wordt gedragen door een team van sterke individuen.

Meer artikelen van AK Advocaten

6 reacties op “Interview met Jolanda Broeders”

  1. Hoi Jolanda, gefeliciteerd met het partnerschap. Jou doorzettingsvermogen en kundigheid gaan er zeker voor zorgen dat de letselschade praktijk nog verder zal groeien. Succes !

  2. Geweldig Jolanda! Van harte gefeliciteerd! Respect voor de combi privé-werk. Veel plezier en succes met je nieuwe taak als werkgever. Dat gaat je ook zéker lukken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.