Interview met Gerard van der Horst

27 aug 2018 Nieuwsbrief AK Advocaten

N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.

Interview met Gerard van der Horst, eigenaar van Van der Horst Holding, over de samenwerking met AK

Gerard van der Horst is eigenaar van Van der Horst Holding. Het bedrijf is actief op het gebied van vastgoedinvesteringen, vastgoedbeheer en vastgoedontwikkeling in Nederland en Duitsland. Zo is het de grootste private residentieel vastgoed bezitter van Duitsland. Van der Horst werkt al sinds 1996 samen met de advocaten AK. Hoe bevalt deze samenwerking?

Voorjaar 1996

“In het voorjaar van 1996 ben ik via via bij AK terechtgekomen. Marc Asselbergs heeft mij toen advies gegeven over de aankoop van vastgoed in Breda.” Sindsdien is Van der Horst altijd zaken blijven doen met AK. “De eerste periode met Marc, kort daarna kwam Boudewijn Baan erbij. Ik investeerde toen in vastgoed in Nederland en België. Dat vastgoed werd gebruikt als opvang voor asielzoekers. Boudewijn hielp mij in het overleg met gemeenten, bijvoorbeeld over de tijdelijke ontheffing van bestemmingsplannen, vergunningen en herontwikkelingslocaties”. “Later kreeg ik veel contact met Hans van Oijen, onder meer over de vennootschapsstructuur van mijn bedrijf. En Dimitri Kochx en Jeroen van Kollenburg helpen ons al jaren met onze koopcontracten en arbeidsrechtelijke vragen.” aldus Van der Horst.

Spannend

“Hans is inmiddels mijn vertrouwensman geworden.” vervolgt Van der Horst. “Zodra er iets juridisch speelt vraag ik het meestal eerst aan hem. Omdat wij elkaar al zo lang kennen weet Hans heel goed in te schatten hoe ik met dingen wens om te gaan. Als het nodig is betrekt Hans er iemand anders van AK bij”. “Door de jaren heen hebben met name Hans en ik al veel dingen met elkaar meegemaakt. In de vastgoedwereld is zaken doen soms spannend, al is het maar om de bedragen die er in omgaan. Dat soort zaken samen tot een goed einde brengen schept een band en vertrouwen. Ik heb dan ook 100% vertrouwen in Hans. Bovendien hebben we dezelfde humor, ik kan erg met hem lachen”.

Typisch AK Advocaten

Op de vraag wat nu typisch AK is antwoordt Van der Horst: “Ik voel een hele sterke persoonlijke betrokkenheid van alle advocaten van AK. Zo zijn ze pro-actief. Maar ook als het buiten kantoortijden spannend is, of als ik behoefte heb om te klankborden is een Whatsappje met ‘Heb je even tijd?’ al voldoende om snel contact te hebben. Ook tijdens weekenden of vakantieperiodes is er altijd iemand van kantoor beschikbaar om mij te adviseren”. Daarnaast vindt Van der Horst het positief dat veel advocaten van AK al lang aan het kantoor verbonden zijn. “Ik heb in die 22 jaar een vertrouwensband met verschillende advocaten opgebouwd. Ook als ik iemand twee jaar niet nodig heb gehad, staat hij of zij weer klaar op het moment dat het wel nodig is. Er is dan geen introductie meer nodig en dat is erg prettig”.

Over de blogger
AK Advocaten

AK Advocaten is één van de grotere advocatenkantoren in West-Brabant. Een sterk kantoor wordt gedragen door een team van sterke individuen.

Meer artikelen van AK Advocaten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.