Interview met Pieter Smits

07 jun 2019 Nieuwsbrief AK Advocaten

N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.

Interview met Pieter Smits, eigenaar van Smits Bron van energie, over de samenwerking met AK.

Pieter Smits is eigenaar van Smits Bron van Energie. Het bedrijf produceert scharreleieren, 100% organische meststof, groene warmte en elektriciteit. Het wil de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden. Pieter Smits werkt zo’n 10 jaar samen met AK. Hoe bevalt deze samenwerking?

Circulair & duurzaam

Pieter vertelt: “Ik ben 22 jaar geleden begonnen met mijn eerste pluimveebedrijf. Niet veel later kwam daar een tweede pluimveebedrijf bij en zijn we ook in Duitsland uitgebreid. Op enig moment hebben we de keus gemaakt om ons puur op circulariteit en duurzaamheid te richten. Daarvoor hebben we een aantal locaties afgestoten en zijn we gestart met ketenverkorting. Op dit moment doen wij alles zelf, van eendagskuiken tot het verpakte ei in de supermarkt. Daarnaast zijn wij in 2015 begonnen met een nieuw en revolutionair concept van mestverwerking, waarbij we zonder emissie werken. We zijn ook onze eigen biomassacentrale gestart.”

“Omdat we zo ver voorop lopen staan we voor veel uitdagingen. Wetgeving, investeringen, mensen enthousiasmeren en ingewikkelde contracten. Daarbij heb ik regelmatig een advocaat nodig. Ik werk inmiddels alweer 10 jaar samen met AK. Ik werk voor het grootste deel met Jeroen van Kollenburg, voornamelijk op het gebied van arbeidsrecht, ondernemingsrecht, contracten en geschillen.”

Klik

“Ik vind het ontzettend belangrijk dat je een klik met elkaar hebt als je zakendoet of een adviesrelatie hebt. Met Jeroen heb ik die klik. Niet alleen zakelijk, maar ook persoonlijk.”

“We kijken vaak hetzelfde naar een zaak”, vervolgt Smits. “We hebben hetzelfde gevoel van wat reëel is en wat niet. Soms is het goed om niet uit emotie te handelen, er een nachtje over te slapen en vervolgens je koers te bepalen. Jeroen en ik zitten daarmee altijd op één lijn, dat vind ik heel prettig. Het is echt een samenspel geworden.”

“Je leert elkaar ook erg goed kennen als je zo lang en intensief met elkaar samenwerkt. Zo weet ik inmiddels dat Jeroen minder gezellig wordt als hij honger krijgt. Ook hebben we eens samengewerkt aan een bizarre zaak die speelde op Barbados. We maken regelmatig de grap dat we daar ooit nog eens samen moeten gaan kijken.”

Typisch AK

Op de vraag wat nu typisch AK is antwoordt Smits:

“Ik werk voornamelijk met Jeroen, maar ik denk wel dat de manier van werken van Jeroen exemplarisch is voor AK. Jeroen is altijd bereikbaar. Hij handelt heel accuraat en kan perfect inschatten of iets een week kan wachten, of nog geen 5 minuten. Meestal heb ik nog geen half woord nodig en vult hij de rest voor mij in. Ik heb echt het gevoel dat Jeroen mij begrijpt.”

“Uiteindelijk is Jeroen natuurlijk een verlengstuk van mijn bedrijf. Omdat we al zo lang samenwerken heeft hij alle ontwikkelingen bij Smits meegemaakt. Als ik hem nu bel over iets dat 4 jaar geleden ook speelde, hoef ik hem daar niets meer over uit te leggen. Dat is een gigantisch groot voordeel.”

Daarnaast vindt Smits het positief dat AK investeert in een duurzame relatie met hun vaste klanten. “Ze zijn zakelijk heel pro-actief. Maar ze organiseren eens per jaar ook hele leuke evenementen voor relaties en hun familie. Mijn kinderen hebben het nog steeds over het circus van vorig jaar.”

Over de blogger
AK Advocaten

AK Advocaten is één van de grotere advocatenkantoren in West-Brabant. Een sterk kantoor wordt gedragen door een team van sterke individuen.

Meer artikelen van AK Advocaten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.