Kettingbotsing op A58 nabij Heinkenszand

19 sep 2014 Letselschaderecht AK Advocaten

N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.
Een aantal van onze mensen reed afgelopen dinsdag - 16 september - op de A58 richting ons kantoor in Etten-Leur. Al snel werd bekend dat er zich verschillende grote kettingbotsingen hadden voorgedaan op de A58 nabij Heinkenszand. Hierbij zijn helaas slachtoffers om het leven gekomen en hebben veel slachtoffers (zwaar) letsel opgelopen. Inmiddels is duidelijk dat het gaat om één van de grootste kettingbotsingen ooit in Nederland.

Aansprakelijkheid bij kettingbotsing

Gelukkig komen kettingbotsingen niet vaak voor en al zeker niet in deze omvang. Slechte weersomstandigheden kunnen echter nu eenmaal gevaarlijke wegsituaties in het leven roepen, waarbij de kans op een verkeersongeluk erg groot is. Het ongeval van afgelopen dinsdag is daar een goed voorbeeld van. Indien u betrokken raakt bij een kettingbotsing en u loopt letsel op, of schade aan uw auto of motor dan roept dat waarschijnlijk veel vragen op. Wie is er aansprakelijk voor mijn schade? Ben ik aansprakelijk voor andersmans schade? In december 2013 blogde onze sectiegenoot Francis Riethoff over de vraag wie aansprakelijk is bij een kop-staartbotsing.

Ga niet te snel akkoord

De cascoschade die ontstaat bij een kettingbotsing kan via een regeling tussen verzekeraars doorgaans gelukkig snel worden geregeld. Zo’n versnelde regeling is er niet voor letsel- en overlijdensschade. In het geval van de kettingbotsing op de A-58 heeft het Verbond van Verzekeraars, mede gezien de enorme omvang van de botsing, inmiddels aangegeven dat ook de persoonlijke schades versneld zullen worden afgewikkeld. Een dergelijke schade kan echter niet altijd snel geregeld worden.  De gevolgen in de toekomst door fors letsel zijn niet altijd meteen te overzien. Het vaststellen van de schade die een slachtoffer lijdt, is maatwerk. Ieder slachtoffer is uniek en heeft recht op vergoeding van zijn schade passend bij zijn persoonlijke situatie. Belangrijk is dat het herstel wordt afgewacht, zodat uiteindelijk samen met u goed kan worden beoordeeld wat de schade is, ook voor de toekomst. Het is raadzaam om u te laten bij staan door een gespecialiseerde letselschadeadvocaat.

Vrijblijvend contact

Wij beschikken over een groot aantal gespecialieerde letselschadeadvocaten. Neemt u bij vragen geheel vrijblijvend contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken via telefoonnummer 076-5022080 of per e-mail (jr@ak-advocaten.eu). Ook kunt u het contactformulier invullen dat u kunt vinden op onze website www.letselzaken.com. Wij staan u graag persoonlijk te woord.

Over de blogger
AK Advocaten

AK Advocaten is één van de grotere advocatenkantoren in West-Brabant. Een sterk kantoor wordt gedragen door een team van sterke individuen.

Meer artikelen van AK Advocaten

Eén reactie op “Kettingbotsing op A58 nabij Heinkenszand”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.