Omver worden gelopen door een paard

Stel, je wordt in het bos omver gelopen door een op hol geslagen paard. Je valt zeer ongelukkig en breekt je heup. De wet is duidelijk over de aansprakelijkheid voor het letsel na dit ongeval: de bezitter van het paard is aansprakelijk voor de door het paard aangerichte schade. Meestal is de bezitter ook de eigenaar èn de persoon die het dier onderhoudt. Soms kan de bezitter er niets aan kan doen dat zijn paard jou omver gelopen heeft. Toch komt jouw schade dan voor risico van de eigenaar. Het gedrag van een paard is nooit volledig te controleren en kan onvoorspelbaar zijn. Er is altijd het gevaar van ‘eigen energie’.

Als jij letsel oploopt veroorzaak door een dier, is het belangrijk om de gegevens goed te noteren van de eigenaar/bezitter van het dier. En het is het verstandig om gelijk te informeren of de eigenaar een aansprakelijkheidsverzekering (AVP-verzekering) heeft en om de verzekeringsgegevens te noteren.

Letselschade door een ongeval met een dier?

AK letselschadeadvocaten vinden dat je recht hebt op vergoeding van al je schade. En vooral dat na een ongeluk, iedereen recht heeft op geluk. Wij berekenen jouw schade en zorgen ervoor dat deze zo snel mogelijk wordt vergoed. Dat de zaken worden geregeld zodat je geen zorgen meer hebt. Onze letselschade specialisten claimen alvast een voorschot voor jou. Wij weten welke discussies er worden gevoerd met de aansprakelijke verzekeraars. De letselschadeadvocaten van AK weten als geen ander hoe hiermee om te gaan. Zij maken met jou een plan van aanpak zodat er een optimaal resultaat wordt bereikt.

Letselschade na een ongeval met een paard? Wij regelen jouw schade.