Interview met Jolanda Siwes over de letselschadezaak die AK voor haar behandelde

08 jul 2020 Letselschaderecht Ferda van Benthem

N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.

In juli 2016 raakte Jolanda Siwes betrokken bij een verkeersongeval, waarbij zij een whiplash en een posttraumatische stressstoornis (PTSS) opliep. AK’s Ferda van Benthem stond haar bij in de letselschadezaak. Hoe heeft Jolanda deze bijstand ervaren?

Ongeval

“In juli 2016 zat ik ’s avonds laat bij mijn dochter in de auto op de snelweg bij Schiedam. Op een gegeven moment gingen de matrixbordjes aan en moesten we onze snelheid verlagen, maar de bestuurder van het busje achter ons zag dat niet en botste vol op onze auto. Dit gebeurde vlak na de Ketheltunnel. De bestuurder van het busje kwam na de klap nog even bij ons kijken, maar besloot al vrij snel om er vandoor te gaan.

Vanaf dat moment moesten mijn dochter en ik alleen op de hulpdiensten wachten, terwijl het verkeer nog langs ons raasde. Omdat het donker was en het ongeluk vlak na de tunnel was gebeurd waren we niet goed zichtbaar. Deze situatie was voor ons allebei erg angstig. Uiteindelijk zijn mijn dochter en ik met ambulances naar het ziekenhuis vervoerd. In eerste instantie leek de schade mee te vallen, maar later bleek dat ik een whiplash had.

Het jaar na het ongeluk heb ik, geholpen door mijn collega’s, zo veel mogelijk doorgewerkt. Ik werkte als zorg- en voedingsassistent in het Bronovo ziekenhuis in Den Haag. Ik had mijzelf na een scheiding een aantal jaren eerder min of meer opnieuw uitgevonden en was heel blij met deze baan. Ik vond het dus belangrijk om te blijven werken, maar heb wel veel nevenactiviteiten laten schieten. Tijdens een vakantie op Bali in 2017 stortte ik volledig in. Ik bleek veel meer last te hebben van de whiplash dan ik had willen toegeven. Daarnaast bleek dat ik PTSS had opgelopen.”

Samenwerking met AK

“In de zoektocht naar de bestuurder van het busje ging er al snel veel mis. Zo waren de camerabeelden van de tunnel gewist en raakte ons dossier bij de politie onder op de stapel. De bestuurder was dus niet meer te achterhalen, waardoor wij voor onze schade waren aangewezen op het Waarborgfonds Motorverkeer. Slachtofferhulp Nederland adviseerde mij om hierbij een letselschadeadvocaat in de arm te nemen. Via internet kwam ik terecht bij een letselschadeadvocaat bij mij in de buurt.

Toen ik terugkwam uit Bali en mijn klachten waren verergerd, had ik niet het gevoel dat die advocaat veel begrip had voor mijn situatie. Hij was heel zakelijk en kon zich niet goed inleven. Ik voelde mij een nummer. Via via kwam ik in contact met Ferda van Benthem, die de zaak heeft overgenomen.

Ferda heeft mij geweldig bijgestaan. Bij haar had ik echt het gevoel dat ik als persoon werd gezien en gehoord. En niet alleen als de persoon met letselschade, maar ook als de persoon die ik voor het ongeluk was. Dat was een verademing. Ook was Ferda altijd bereikbaar en erg betrokken, ze hield mij van alles op de hoogte. Bij het Waarborgfonds kregen we steeds te maken met nieuwe contactpersonen, maar Ferda bleef iedere keer opnieuw geduldig uitleggen wat er met mij aan de hand was. Ik merkte dat zij daar zeer ervaren in was.

Uiteindelijk hebben we de zaak kortgeleden met hulp van een mediator afgehandeld. Omdat Ferda ook als mediator optreedt kon ze mij geruststellen en uitleggen wat er ging gebeuren. Ik heb er echt nog wel van wakker gelegen, maar de afhandeling verliep eigenlijk heel vloeiend. Ik denk dat Ferda’s reputatie en staat van dienst daar ook een rol in spelen, ze dwingt op een hele natuurlijke manier respect af.”

Toekomst

“Mijn klachten zijn nog niet over, zo krijg ik nog steeds fysiotherapie. En mijn baan ben ik na twee jaar ziekte kwijtgeraakt. Dat vind ik tot op de dag van vandaag vreselijk. Ik wil heel graag op zoek naar iets nieuws en moet mij daarvoor laten omscholen. Net als na mijn scheiding zal ik mijzelf dus ook nu weer opnieuw moeten uitvinden. Dat zal niet makkelijk zijn, zeker in deze coronacrisis. Maar ik heb er vertrouwen in dat het goedkomt. Inmiddels heb ik het ongeluk afgesloten en de persoon die ik was voor het ongeluk ook weer een beetje teruggevonden. Mede dankzij Ferda, die mij bleef verzekeren dat het weer goed zou komen met mij. Ik ben erg dankbaar dat zij mij heeft bijgestaan.”

Over de blogger
Ferda van Benthem

Ferda is sinds 1990 advocaat letselschaderecht. Daarnaast is zij mediator. Ferda werkt vrijwel uitsluitend voor slachtoffers. Met haar 30 jaar ervaring is zij gepokt en gemazeld in de wereld van verzekeraars en rechtbanken.

Meer artikelen van Ferda van Benthem
ferda van benthem

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.