Klantonvriendelijkheid van verzekeraars ergert letselschadeadvocaat

06 sep 2013 Letselschaderecht Ferda van Benthem

N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.

Een nieuwtje, een open deur of een schande? Verzekeraars willen meer rekening houden met klanten.

In AssurantieMagazine (AM 2013, nr 13) lees ik dat de consumentenbond positiever is over de verzekeringsbranche: “Verzekeraars beginnen de waarde van klantcontact in te zien.”

Ik erger me aan deze zin.

Voordat ik letselschade advocaat werd had ik nooit nagedacht over verzekeringsmaatschappijen. Ik sloot de verzekeringen af, die ik dacht nodig te hebben en ging er van uit, dat als ik schade had, die vergoed zou worden.

Toen ik als advocaat met schade en verzekeringen te maken kreeg, kwam ik er achter dat lang niet alle verzekeringsmaatschappijen zo denken en handelen. Wat wordt het je soms moeilijk gemaakt om een redelijke schadevergoeding te krijgen.

Inmiddels weten we sinds de economische crisis en alle informatie die naar  buiten is gekomen over verzekeringsmaatschappijen en banken,  dat veel verzekeraars en banken niet zo heel zorgvuldig omgaan met het ons geld.

Dat het imago opgepoetst moet worden is wel duidelijk. Daarom vind ik het raar dat juist deze zin in een artikel over verzekeraars er uitgelicht wordt. Net zoals de zin “ We moeten het voor de klant niet ingewikkelder maken dan nodig is”. Ik begrijp niet dat iemand, verbonden aan een verzekeringsmaatschappij dat durft te zeggen.

Verzekeraars, schaam je

Zo iemand moet zich toch schamen? Nu in augustus 2013 dit soort dingen nog hardop durven te zeggen. We weten het inmiddels wel. Ik denk als ik dit lees “zeg het niet, je had het al veranderd moeten hebben”. De afgelopen jaren was het een issue.‎ Begin dit jaar waren verzekeraars ' nog steeds onbetrouwbaar' . We zijn alweer een aantal maanden verder en diverse verzekeraars hebben hun zaken nog steeds niet op orde.

Heb ik dan helemaal geen vertrouwen in verzekeraars? Jawel hoor. Dat komt door mensen die daar op de werkvloer aan de slag zijn.  Schaderegelaars die mij op kantoor bezoeken om te bespreken hoe de schade van mijn klant vergoed moet worden. Veel van die mensen hebben het hart op de goede plaats. Maar soms ook niet. Soms tref ik iemand, die er op uit is om mijn klant met zo weinig mogelijk schadevergoeding achter te laten.

En zo lang er verzekeraars zijn die daar op uit zijn, heeft het geen zin om met zinnen zoals hierboven aangehaald te proberen het imago van verzekeraars op te vijzelen.

Over de blogger
Ferda van Benthem

Ferda is sinds 1990 advocaat letselschaderecht. Daarnaast is zij mediator. Ferda werkt vrijwel uitsluitend voor slachtoffers. Met haar 30 jaar ervaring is zij gepokt en gemazeld in de wereld van verzekeraars en rechtbanken.

Meer artikelen van Ferda van Benthem
ferda van benthem

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.