7 oktober 2016: Nationale Ouderendag

05 okt 2016 Letselschaderecht Ferda van Benthem

N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.
De Nationale Ouderendag is een jaarlijks terugkerende feestdag. Deze dag staat in het teken van de ouderen in Nederland. De organisatie van deze dag ligt in handen van lokale comités bestaande uit vrijwilligers die proberen de wensen van ouderen in hun omgeving in vervulling te laten gaan. Een ontzettend mooi initiatief, zeker omdat het aantal ouderen in Nederland toeneemt.

Wij staan ook ouderen bij

Dat het aantal ouderen in Nederland toeneemt, merk ik ook als letselschadeadvocaat in mijn praktijk. Steeds vaker spreek ik met slachtoffers die inmiddels met pensioen zijn en schade lijden door iemand anders. Iedereen kan namelijk betrokken raken bij een ongeluk. Dat ouderen steeds vaker betrokken raken bij een ongeluk is ook logisch. Men is langer actief en onderneemt ook meer.

Schadevergoeding op maat

Inmiddels ben ik erachter gekomen dat ouderen een letselschadezaak van een andere kant bekijken dan jongere slachtoffers. Het gaat niet meer om de vergoeding van het verlies aan inkomen of een gemiste carrière, maar om andere, vaak praktische, zaken. Een mooi voorbeeld is de zaak van een 83-jarige cliënte met ernstig schouderletsel die ik recent heb geregeld met de verzekeringsmaatschappij. Het grootste gedeelte van de schadevergoeding zag op de vergoeding van de kapper en de pedicure. Mijn cliënte ging namelijk éénmaal per zes weken naar de kapper om haar haren te laten knippen en verven. In de tussenliggende weken waste en föhnde zij haar haren zelf. Daarnaast verzorgde zij zelf de nagels van haar handen en tenen. Door het schouderletsel kon zij dit niet meer zelf. De verzekeraar begreep dat dit erg belangrijk was voor mijn cliënte en was bereid een vergoeding te betalen voor een wekelijks bezoek aan de kapper en de pedicure. Mijn cliënte was hier dolgelukkig mee.

Betrokkenheid is belangrijk

Mijn collega’s in Etten-Leur en ik hebben inmiddels ruime ervaring opgedaan in de behandeling van letselschadezaken van ouderen. Wij dragen de ouderen ook een warm hart toe. Wij vinden het belangrijk dat ouderen weten dat men bij ons terecht kan als hen een ongeluk is overkomen. Internet is daarbij een belangrijk middel. Om de ouderen ook op een andere wijze kennis met ons te laten maken stond onze afdeling recent op de 50 plusbeurs in Utrecht en staan wij komend weekend (8 en 9 oktober 2016) op de VitaVita-beurs in Breda. Daarnaast zijn wij sinds kort de drager van het Keurmerk Senior-OK. Wij zijn het eerste advocatenkantoor die dit keurmerk mag dragen. Iets waar wij als kantoor in West-Brabant trots op zijn! img_2877 Mocht u of een senior in uw omgeving een ongeluk zijn overkomen neem dan gerust contact met mij of één van mijn collega’s op!

Over de blogger
Ferda van Benthem

Ferda is sinds 1990 advocaat letselschaderecht. Daarnaast is zij mediator. Ferda werkt vrijwel uitsluitend voor slachtoffers. Met haar 30 jaar ervaring is zij gepokt en gemazeld in de wereld van verzekeraars en rechtbanken.

Meer artikelen van Ferda van Benthem
ferda van benthem

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.