Studentstage door de ogen van Isabeau

22 mrt 2024 Letselschaderecht AK Advocaten

Even voorstellen!

Ik ben Isabeau Terlouw en ik heb de afgelopen 4 weken fulltime stage gelopen bij AK Advocaten op de sectie Letselschade. Momenteel volg ik de master Aansprakelijkheid en Verzekering aan de Erasmus Universiteit Rotterdam waarvan deze stage een onderdeel uitmaakt.

Ik wil meer weten over een studentstage

Waarom heb ik gekozen voor een stage bij AK Advocaten?

AK Advocaten is een van de partnerkantoren van de master. Tijdens een kantoorbezoek merkte ik direct dat er een fijne sfeer hing op dit kantoor. Dat is de reden dat ik voor dit kantoor koos en daar heb ik geen spijt van.

Op mijn eerste dag werd ik ontvangen met een bos bloemen, waarna ik door mijn stagebegeleider Suzanne werd voorgesteld aan alle kantoorgenoten. Iedereen was heel enthousiast. Ik voelde mij direct welkom.

Na jaren alleen theorie was het nu tijd voor een kijkje in de praktijk. Hetgeen mij positief verraste is dat er een groot sociaal en maatschappelijk aspect verbonden is aan het werk als letselschadeadvocaat. Verder spreekt de afwisseling tussen het contact met cliënten en verzekeraars, de huisbezoeken, het schrijven van processtukken en het doen van jurisprudentieonderzoek mij erg aan.

''Tijdens een kantoorbezoek merkte ik direct dat er een fijne sfeer hing op dit kantoor.''

Werkzaamheden

Ik heb onder andere interne notities geschreven over verschillende (juridische) vraagstukken, jurisprudentieonderzoek gedaan en de nodige aansprakelijkstellingen opgesteld. Daarnaast werd ik op sleeptouw genomen door verschillende advocaten naar besprekingen met cliënten en schaderegelaars en naar zittingen. Ik was nog nooit naar een zitting geweest dus dat was een compleet nieuwe ervaring. Met name het spreekrecht van het slachtoffer tijdens een strafzitting heeft veel indruk op mij gemaakt. Op donderdag vindt er op kantoor sectieoverleg plaats, waarbij altijd iemand anders de recente jurisprudentie voorbereidt en kort voordraagt. Ook dat heb ik een keer mogen doen.

Ondanks dat de stage van korte duur was, heb ik een goede indruk gekregen van hoe het is om als advocaat in de letselschadepraktijk te werken. Ik heb de stage als leerzaam en leuk ervaren en ik kijk er dan ook met veel plezier op terug!

studentstage ak advocaten

Ik wil ook stage lopen!

Over de blogger
AK Advocaten

AK Advocaten is één van de grotere advocatenkantoren in West-Brabant. Een sterk kantoor wordt gedragen door een team van sterke individuen.

Meer artikelen van AK Advocaten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.