AK Advocaten niet zomaar een advocaat
AK Advocaten

AK Advocaten

In goed overleg
uit elkaar?
Onze mediators
helpen je graag.

#AKmediation

Het mediationtraject van AK

Als jullie de scheiding zorgvuldig en respectvol willen regelen en goede afspraken over het ouderschap willen maken, zijn jullie bij ons aan het juiste adres.

Bij een scheiding komt veel kijken. In de praktijk worden er dan ook veel fouten gemaakt bij het regelen van de gevolgen van een echtscheiding. Dat zorgt ervoor dat er na de scheiding vaak nog vervelende kwesties opgelost moeten worden.

Het kan ook anders! Ons advies is om een deskundige mediator in te schakelen en alles gelijk goed aan te pakken. Wij staan voor je klaar en helpen je graag. Waar nodig werken wij nauw samen met de andere secties van ons kantoor of externe deskundigen.

Als mediator hebben wij aandacht voor alle juridische, emotionele en financiële aspecten die bij een scheiding komen kijken. Daarbij staan de belangen van de kinderen voor ons centraal. Wij informeren jullie over de wettelijke normen en maatstaven en denken met jullie mee over de mogelijke oplossingen.

In het mediationtraject adviseren wij echter niet en nemen wij ook geen beslissingen voor jullie. Het is de bedoeling dat jullie samen tot afspraken komen. Dit levert immers een duurzamere regeling op.

Gratis eerste gesprek inplannen

Voordelen mediation

Mediation heeft veel voordelen ten opzichte van de gang naar de rechter, waarbij ieder een eigen advocaat moet inschakelen. Zo is het vaak sneller en goedkoper en houden jullie zelf de controle over het verloop en de uitkomst van de echtscheiding. Daarnaast is er meer ruimte voor creatieve oplossingen en het regelen van vraagstukken waarvoor in een procedure bij de rechter geen ruimte is, zoals bijvoorbeeld het (voorlopig) in gezamenlijk eigendom houden van de woning of afkoop van de partneralimentatie.

Afhankelijk van de complexiteit van de zaak en de hoeveelheid begeleiding die nodig is, kunnen jullie kiezen voor ons vaste prijspakket of maatwerk.

dag van de scheiding

''Mediation is vaak sneller en goedkoper en jullie houden zelf de controle over het verloop en de uitkomst van de echtscheiding.''

Vaste prijs all-in € 2.250 per persoon

Hebben jullie behoefte aan zekerheid over de te verwachten kosten? Willen jullie de kosten beperken, zonder in te leveren op kwaliteit? En werken jullie in loondienst? Dan gaan we graag samen met jullie na of onderstaand pakket zich leent voor jullie situatie.

Waaruit bestaat dit pakket?

  • begeleiding bij het overleg over de scheiding, in de vorm van (maximaal) 4 gesprekken van 2 uur, inclusief gespreksverslagen
  • informatieverstrekking over de gevolgen van de scheiding en de wettelijke regelingen
  • berekeningen kinder- en partneralimentatie (maximaal 2 berekeningen)
  • ondersteuning bij het opstellen van het ouderschapsplan
  • opstellen van het echtscheidingsconvenant
  • opstellen en indienen van het verzoekschrift tot echtscheiding
  • correspondentie met de rechtbank ten behoeve van de afwikkeling van de echtscheiding
  • het verzorgen van de inschrijving van de echtscheiding bij de gemeente.

De prijs voor dit pakket is € 2.250 per persoon, inclusief BTW. In deze prijs zijn ook inbegrepen de griffierechten en de kosten voor het opvragen van de benodigde uittreksels bij gemeenten in Nederland.

Natuurlijk is elke scheiding anders. Het is dus mogelijk dat in jullie geval een extra gesprek of berekening noodzakelijk is. Of dat er zich onvoorziene omstandigheden voordoen die niet binnen het pakket vallen. In dat geval geldt het uurtarief voor deze extra werkzaamheden.

Maatwerk op basis van uurtarief 

Leent jullie situatie zich niet voor het vaste prijs pakket? Hebben jullie een onderneming? Of zijn er juist minder zaken te regelen dan in het vaste prijs pakket zitten?

Bij AK Advocaten weten we heel goed dat in veel gevallen maatwerk vereist is. Daarom bieden we naast ons vaste prijspakket ook mediation aan op basis van onze uurtarieven. Op deze manier kunnen we een traject vormgeven dat toegespitst is op jullie wensen en behoeften.

Gespecialiseerde (echt)scheidingsmediator in Etten-Leur

Anoeska van Ginderen is advocaat en scheidingsmediator binnen AK Advocaten. Zij is lid van de Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) en de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). Als scheidingsmediator heeft zij veel ervaring in het begeleiden van scheidende partners naar een toekomstbestendige regeling van hun scheiding. Als ervaren echtscheidingsadvocaat weet ze ook als geen ander welke beslissingen de rechter in een scheidingsprocedure neemt. Door deze kennis kan zij jou goed informeren over de rechten en verplichtingen tijdens en na de scheiding.

Gratis kennismakingsgesprek

Wij kunnen ons goed voorstellen dat jullie met veel vragen zitten. Tijdens het gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten kunnen we jullie vanzelfsprekend meer vertellen over de verschillende manieren waarop een echtscheiding geregeld kan worden. Samen kunnen we op zoek gaan naar de manier die het beste bij jullie past.

Heb je vragen en ben je benieuwd wat AK Advocaten voor jou of jullie kan betekenen? Neem dan telefonisch contact met ons op, of stuur ons een e-mail.

ik wil een gratis kennismakingsgersprek