AK Advocaten Ik benniet zomaar een advocaat
AK Advocaten

AK Advocaten

Maak
kennis met
Anoeska

Anoeska van Ginderen

Beëdigingsdatum: 21 februari 2007

Maakt deel uit van de secties:
Familierecht, Mediation

Over mij

Anoeska is gespecialiseerd in het familierecht. Zij is zowel advocaat als mediator. Haar praktijk bestaat voornamelijk uit echtscheidingen en de verbreking van samenlevingen. Zo adviseert en procedeert Anoeska over alimentatievraagstukken, contactregelingen/ouderschapsplannen, de verdeling van vermogen, pensioenrechten en de afwikkeling van huwelijkse voorwaarden. Zij heeft veel ervaring met scheidingen waarin een onderneming betrokken is.

Daarnaast adviseert en procedeert Anoeska over naamswijzigingen, binnenlandse adoptie, de erkenning/ontkenning van kinderen en in bewindzaken. Door de rechtbank wordt zij regelmatig benoemd tot bijzondere curator in afstammingszaken.

Anoeska houdt in haar werk alle belangen voor ogen, ook die van de kinderen, zonder daarbij afbreuk te doen aan de belangen van haar klanten. Het tot stand brengen van een evenwichtige regeling heeft dan ook haar voorkeur, zodat partijen met duurzame afspraken weer verder kunnen. Komt het toch tot een procedure? Dan stelt haar ervaring Anoeska in staat om vooraf een goede inschatting te maken van kansen, mogelijkheden en risico’s.

“Bij een scheiding spelen er altijd verschillende belangen. Zo zijn er vaak kinderen bij betrokken. Dan is het prettig als de verhoudingen tussen de ouders zo goed mogelijk blijven. Aan de andere kant kent een scheiding een hele zakelijke kant, zeker als een van de ex-partners een onderneming heeft. Het is mooi als ik samen met mijn klant een balans in die belangen weet te vinden. Dat begint met luisteren naar wat de klant zelf graag wil bereiken en een duidelijk plan van aanpak. Vervolgens proberen we met elkaar op een praktische en creatieve manier tot een goede regeling te komen.”

Opleidingen:

  • Vrije Universiteit Amsterdam

Verbonden aan kantoor sinds: 2006

Specialisatieopleiding:

  • Juridische Specialisatieopleiding Familierecht IMFO (Instituut voor Mediation en Familierecht Opleidingen)
  • Basisopleiding Scheidingsmediaton IMFO (Instituut voor Mediation en Familierecht Opleidingen)
  • Specialisatieopleiding Scheidingsmediaton IMFO (Instituut voor Mediation en Familierecht Opleidingen)

Lidmaatschappen:

  • Vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS)
  • Mediatorsfederatie Nederland (MfN)

Maatschappelijke nevenfuncties:

Maakt deel uit van de sectie:

Wat klanten over mij zeggen

Advies waarbij alle voors en tegens goed uitgelegd worden om tot een goede beslissing te komen. Steeds extra uitleg over wat de gevolgen zijn van bepaalde beslissingen. Wat dan soms leidt tot een ander inzicht/beslissing. Ze denkt goed mee en zorgt dat we allebei niet tekort gedaan worden door de ander.

— Paula, mediation

Goede samenwerking en betrokkenheid. Goede adviezen en duidelijke uitleg. Betrokken ondanks verschillende overnames. Hoge kwaliteit en kennis wet en regelgeving, gewoon klasse.

— Ad, afwikkeling samenlevingscontract

In geval van een echtscheiding hoopt wellicht iedereen de hele zaak af te kunnen wikkelen in goed overleg en zonder externe expertise. Als het proces dan toch volledig blijkt te escaleren, ben je blij dat je wordt bijgestaan door een expert van AK Advocaten. Zij brengt 'rust in de tent', schetst duidelijk hoe het proces eruit ziet en voorziet je van de informatie, die op dat moment relevant is. Algehele communicatie is zeer professioneel, maar zeker niet 'stijfjes' of heel formeel. Even sparren is altijd een optie en daarvoor een momentje prikken is snel geregeld. Een hoog inlevingsvermogen zorgt ervoor dat ze echt weet wat er speelt en een gepaste reactie daarop is dan ook snel geformuleerd. 'Zacht' als het gaat om de kinderen, maar heel 'scherp' in de rechtbank. Ik hoop een dergelijk traject niet nogmaals mee te maken, maar mocht het toch zo lopen, dan weet ik waar ik moet zijn.

— Bas, echtscheiding met kinderen

Ruim 2,5 jaar stap voor stap bijgestaan door een topadvocate. Top, omdat ze de juridische strategie en opties systematisch steeds met mij afstemde en daarbij altijd de combinatie legde met hoe ik me daarbij voelde of zou kunnen gaan voelen. Bij de strategische overwegingen en/of bij de (re)acties van de tegenpartij bracht ze op evenwichtige wijze ook de minder aangename gevolgen in beeld.

— Mariëtte, afwikkeling samenlevingscontract

Ik ben door Anoeska zeer deskundig ondersteund tijdens de afwikkeling van mijn scheiding. Het was een enorm ingewikkeld en langdurig proces en zonder haar deskundig advies had ik het nooit goed af kunnen sluiten. Ze was heel persoonlijk, enorm begripvol, zeer geduldig en vooral heel deskundig. Een erg fijne advocaat om mee samen te werken, ik ben haar erg dankbaar.

— Karin, echtscheiding met onderneming

Ik ben door Mevr. Van Ginderen op een prettige en correcte wijze terzijde gestaan. Zij heeft als ter zake kundig adviseur mijn belangen zeer goed behartigd. Ik kan haar als echtscheidingsadvocate zeer aanbevelen.

— Kees, echtscheiding met onderneming

Anoeska heeft mij heel goed bijgestaan. Ik had een heel fijn gevoel bij haar en vertrouwde haar volledig. Dit heeft mij ontzettend goed gedaan.

— Carin, echtscheiding met onderneming

Op zeer professionele wijze ben ik bijgestaan door Anoeska en heb haar gedurende het scheidingsproces leren kennen als een zeer deskundig en betrokken persoon. Haar openheid en eerlijkheid (ook wanneer zaken anders lopen dan ingeschat of gepland), maken haar ook uiterst betrouwbaar. Die betrokkenheid en betrouwbaarheid waren voor mij 2 belangrijke kernwaarden in een periode van grote onzekerheid en hebben mij enorm veel steun en houvast gegeven.
Tevens was gedurende het hele proces haar bereikbaarheid zeer laagdrempelig en vlogen de benodigde juridische brieven zeer vlot uit de pen wat de voortgang erg ten goede kwam. Haar advisering was duidelijk en open met alle ruimte voor mij om uiteindelijk zelf een keuze te kunnen maken welke weg te bewandelen. Kortom, alle lof en kan Anoeska derhalve van harte aanbevelen!

— Remmert, afwikkeling samenlevingscontract

Professioneel en duidelijk. Snelle en to the point communicatie en uitstekende adviezen.

— John, echtscheiding met kinderen

Vriendelijk en deskundig bijgestaan, er wordt goed mee- en vooruit gedacht.

— Johan, echtscheiding met kinderen

heb me welkom en aangehoord gevoeld

— Eddy, echtscheiding met kinderen

Anoeska heeft mijn dossier goed behandeld.

— C.J. Nagelkerke, mediation met onderneming

Het was een prettige samenwerking in een voor mij moeilijke tijd waarin ik over de rand van de afgrond heb gestaan. Het is dan fijn dat iemand af en toe messcherp is om mijn belangen te behartigen. Maar soms ook naar mij toe, maar ik had altijd de indruk dat de menselijke kant niet uit het oog verloren werd.

— Guus, verbreking samenleving met minderjarige kinderen