Even voorstellen: Theo Quaijtaal, sinds 9 januari 2023 kantoordirecteur bij AK

19 jan 2023 Algemeen AK Advocaten

N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.

We spreken Theo op 10 januari 2023, zijn tweede werkdag. Op de vraag hoe zijn eerste dag hem is bevallen, antwoordt hij: “Het was een prima eerste dag, maar ’s avonds toeterden mijn oren wel. Er komt zo veel nieuwe informatie op je af. En natuurlijk heb ik alle ruim 50 collega’s de hand geschud. Ik ga flink mijn best doen om hun namen snel te onthouden!”

Meer over Theo

Bezige bij

Het kantoordirecteurschap bij AK is Theo’s eerste vaste baan na bijna 30 jaar ondernemerschap. Ruim 20 jaar had hij samen met een compagnon een bureau in financieel interim management. En vanaf 2013 vervulde hij verschillende langdurige interim directiefuncties. Toen hij de vacature van AK voorbij zag komen, was hij direct enthousiast. Theo: “Daarop zijn we met elkaar in gesprek gegaan. Die gesprekken, vijf in totaal, voelden erg goed. Steeds gaf ik aan dat als het voor AK niet goed voelde, ze mij niet meer hoefden uit te nodigen voor het volgende gesprek. Maar ze bleven me maar uitnodigen. Op een gegeven moment dacht ik wel: ‘goh, als het nu niet doorgaat zou ik wel balen.’ Maar gelukkig waren ze bij AK ook enthousiast.”

Theo zal vier dagen per week bij AK aanwezig zijn. Op zijn ‘vrije’ dag – en de nodige avonden – heeft hij verschillende nevenactiviteiten. Zo geeft hij onderwijs op het gebied van integriteitsmanagement, onder meer aan accountants en bij de Belastingdienst. Ook is hij extern adviseur van een familiebedrijf en is hij lid van de raad van toezicht van een welzijnsorganisatie in Breda. Theo: “Ik kan niet echt goed stilzitten. En ik vind het fijn om een maatschappelijke bijdrage te kunnen leveren aan onze regio.”

''Op een gegeven moment dacht ik wel: 'goh, als het nu niet doorgaat zou ik wel balen.' Maar gelukkig waren ze bij AK ook enthousiast.''

Theo Quaijtaal

Advocatuur

Ervaring binnen de advocatuur heeft Theo nog niet. Op de vraag of dat een voor- of juist een nadeel is, antwoordt hij: “Binnen de advocatuur heb ik inderdaad geen ervaring. Dat maakt wel dat ik fris tegen zaken aankijk. Ook hoop ik nieuwe dynamiek en ervaringen uit andere branches binnen te kunnen brengen.”

Aan de andere kant weet ik natuurlijk niet precies hoe het er intern op een advocatenkantoor aan toe gaat,” vervolgt Theo. “Maar de dynamiek van een maatschap is mij niet vreemd, ik heb zelf ook jarenlang in een maatschap met meerdere partners gezeten. En uiteraard ken ik het type dienstverlening wél goed. In de afgelopen 30 jaar heb ik regelmatig te maken gehad met advocaten en juristen. Of het nu gaat om contractmanagement, het arbeidsrecht, aandeelhoudersvraagstukken, vastgoed- en huurkwesties, ik heb het allemaal voorbij zien komen.”

Business development

De komende maanden gaat Theo niet alleen zijn best doen om zijn collega’s te leren kennen, maar ook de organisatie en verschillende systemen waar AK mee werkt. “Wat mij is opgevallen is dat het kantoor heel ver is qua automatisering. Ook hebben ze een mooi talentprogramma lopen, daar ben ik benieuwd naar.”

“Maar los van die eerste kennismaking met het kantoor ga ik mij vooral bezighouden met business development,” vervolgt Theo. “In dat kader ga ik ook graag in gesprek met de huidige klanten en relaties van AK. Ik heb begrepen dat velen van hen al jarenlang aan kantoor zijn verbonden. Langs deze weg wil ik ze dan ook van harte uitnodigen voor een eerste kennismaking en een kop (digitale) koffie.”

Theo Quaijtaal Kantoordirecteur AK Advocaten

Ik heb een vraag aan Theo

Over de blogger
AK Advocaten

AK Advocaten is één van de grotere advocatenkantoren in West-Brabant. Een sterk kantoor wordt gedragen door een team van sterke individuen.

Meer artikelen van AK Advocaten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.