Interview met Ad van Rijen, bestuurder bij WijZijn Traverse Groep, over de samenwerking met AK

29 jun 2022 Algemeen AK Advocaten

N.b. Dit artikel is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De informatie kan verouderd zijn.

Ad van Rijen is bestuurder bij WijZijnTraverse Groep, een welzijnsorganisatie in de regio West-Brabant West, met vestigingen in Bergen op Zoom, Roosendaal, Rucphen, Woensdrecht, Halderberge, Steenbergen en Tholen. Wij Zijn Traverse Groep werkt sinds 2018 op verschillende gebieden samen met AK.

WijZijn

WijZijn Traverse Groep is binnen de gemeenten waar zij zijn gevestigd verantwoordelijk voor alle vrij toegankelijke ondersteuning voor burgers. Ad: “Dan moet je denken aan mensen die kwetsbaar zijn en er zelf even niet meer uitkomen. Zo doen we aan jongerenwerk, opbouwwerk in de wijk en maatschappelijk werk, maar we verzorgen ook dak- en thuislozenopvang en verschillende collectieve projecten. Sinds februari van dit jaar hebben we ook een GGZ-tak. Samen met 220 professionals en 800 vrijwilligers bieden we zo’n 130 diensten voor mensen van 0 tot 100-plus.”

Een belangrijke ambitie van WijZijn Traverse Groep is om de gezondheidszorg van onderaf opnieuw te definiëren. “De gezondheidszorg in Nederland is eigenlijk failliet,” vervolgt Ad. “De zorg is onbetaalbaar geworden, onder meer omdat mensen ongezond afhankelijk worden gemaakt van ondersteuning. Wij proberen met innovatieve projecten en concepten te demedicaliseren en deproblematiseren. En met de juiste begeleiding en ondersteuning zorgen wij ervoor dat mensen weer zo veel mogelijk zelfredzaam worden. Daardoor gaat de eigen regie omhoog en verbetert hun kwaliteit van leven. Belangrijk bijkomend voordeel is dat daardoor ook de maatschappelijke lasten afnemen.”

rechtbank

''We waren op zoek naar een breed georiënteerd kantoor dat ons het hele scala aan juridische ondersteuning kon bieden, en dat hebben we bij AK gevonden.''

Ad van Rijen

Samenwerking met AK

WijZijn Traverse Groep werkt sinds 2018 samen met AK Advocaten. Ad: “Ons eerste contact was met Erik van Loon. We hadden een verschil van mening met een leverancier over de uitvoering van een overeenkomst. Toen hebben we Erik gevraagd een contractbeoordeling uit te voeren. Inmiddels werken we regelmatig met hem samen, bijvoorbeeld als het gaat over samenwerkingsovereenkomsten. Ons motto is ‘Samen krijgen we meer voor elkaar’. We geloven in netwerkorganisaties, dus we zijn continu bezig om de samenwerking met andere organisaties te zoeken. Bijvoorbeeld door te kijken of we samen diensten kunnen aanbieden of samen een pand kunnen huren.”

Na die eerste kennismaking is WijZijn Traverse Groep ook gaan samenwerken met andere advocaten van AK. “We waren in 2018 eigenlijk op zoek naar een breed georiënteerd kantoor dat ons het hele scala aan juridische ondersteuning kon bieden,” vervolgt Ad. “En dat hebben we bij AK gevonden. Zo hebben we over huurovereenkomsten regelmatig contact met Judith Vermeeren. Karelijne van Kampen heeft ons geholpen bij een grote aanbesteding in de gemeente Roosendaal. En ook met Yannick Willems werken we regelmatig samen. Hij heeft ons onder meer geholpen met een vordering die al jarenlang openstond. Yannick heeft zich daar toen in vastgebeten en toen was het probleem heel snel opgelost, op de juiste manier.”

Typisch AK

Op de vraag wat hij prettig vindt aan de samenwerking met AK, antwoordt Ad: “Bij AK is voldoende brede kennis en expertise aanwezig om ons op alle vlakken juridisch te kunnen ondersteunen. En als dat een keer niet zo is, zijn ze daar altijd heel helder over. Daarnaast is hun benadering heel persoonlijk en informeel. En ik ervaar dat we worden gezien en gekend als de organisatie die wij zijn, dat ze dat meenemen in hun aanbevelingen en adviezen. Dat is heel prettig en maakt onze samenwerking duurzaam.”

Niet alleen Ad is enthousiast over de samenwerking, hij signaleert datzelfde enthousiasme bij de advocaten van AK. “Zo raakte Karelijne geïnspireerd door onze manier van werken en onze ambitie. Ze zag dat wij daarmee echt doorbraken realiseren. Dus toen zij een keer een aanbestedende gemeente bijstond, heeft zij ons gevraagd of zij daar een aantal van onze inhoudelijke ideeën mocht gebruiken. Zo’n synergie voorzie je natuurlijk niet bij de start van een samenwerking, maar dat je elkaar op die manier kunt helpen maakt mij wel trots.”

Ik ga contact opnemen

Over de blogger
AK Advocaten

AK Advocaten is één van de grotere advocatenkantoren in West-Brabant. Een sterk kantoor wordt gedragen door een team van sterke individuen.

Meer artikelen van AK Advocaten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.