Arbeidsovereenkomst

In de arbeidsovereenkomst zijn de afspraken tussen werkgever en werknemer vastgelegd. In de arbeidsovereenkomst staat welke functie of soort werkzaamheden de werknemer uitvoert, hoeveel uur per dag of per week hij dat doet, welk salaris hij daarvoor ontvangt en wanneer dat wordt uitbetaald. Ook staat in de arbeidsovereenkomst voor welke periode die wordt aangegaan (voor bepaalde of onbepaalde tijd), of er een proeftijd geldt, welke opzegtermijn geldt, hoeveel vakantiedagen de werknemer heeft en of hij deelneemt in een pensioenregeling.

Ik wil contact opnemen

Bepalingen in een arbeidsovereenkomst

Naast deze ‘gebruikelijke bepalingen’ kunnen in de arbeidsovereenkomst ook andere bepalingen worden opgenomen die voor werkgever en werknemer van belang zijn. Denk aan bepalingen in verband met het loon dat bij ziekte wordt doorbetaald, of en zo ja hoe overwerk wordt beloond, of reiskosten worden vergoed, hoe een werknemer met sociale media moet omgaan et cetera.

Daarnaast kan in de arbeidsovereenkomst ook worden opgenomen dat een werknemer bedrijfsgevoelige informatie geheim moet houden, geen nevenwerkzaamheden mag uitvoeren, na het einde van de arbeidsovereenkomst geen concurrerende werkzaamheden mag verrichten of relaties van de werkgever mag benaderen.

Bij het opstellen van een arbeidsovereenkomst moet er rekening mee worden gehouden dat voor een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd andere wettelijke regels gelden dan voor een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd.

''Een goede arbeidsovereenkomst vraagt om maatwerk.''

Maatwerk

Voor de ene werkgever is het belangrijk om bepaalde bepalingen op te nemen waar voor een andere werkgever juist andere bepalingen weer van belang zijn. Een goede arbeidsovereenkomst vraagt dus om maatwerk.

De arbeidsrecht advocaten van AK Advocaten zijn gespecialiseerd in het opstellen van arbeidsovereenkomsten en het behandelen van geschillen over de arbeidsovereenkomst.

Zij kunnen u adviseren over de inhoud van de arbeidsovereenkomst en welke bepalingen specifiek voor uw bedrijf van belang kunnen zijn. Indien gewenst stellen zij voor u nieuwe arbeidsovereenkomsten op die aansluiten bij de bedrijfsvoering van uw onderneming.

Hulp nodig? 

Heeft u hulp nodig bij het opstellen van een arbeidsovereenkomst of een geschil over een arbeidsovereenkomst en wilt u weten wat AK Advocaten voor u kan betekenen? Neem dan  contact met ons op. Onze arbeidsrecht advocaten staan voor u klaar en helpen u graag verder.

Neem contact op