Interview – Achter de toga: wie is Anoeska?

27 jun 2023 Familierecht Anoeska van Ginderen

Veel van onze cliënten kennen haar als echtscheidingsadvocaat en mediator. Een advocaat die graag haar toga aantrekt, maar die als het even kan liever in onderling overleg tot een regeling komt. Want dat is vaak beter voor partijen en – als er kinderen zijn – helemaal voor de kinderen. Maar wie schuilt er eigenlijk áchter de toga van Anoeska van Ginderen?

Ik wil meer weten over Anoeska

Heb je een bijzondere toga?

“Nee, ik heb wel een eigen toga en daar staat natuurlijk mijn naam in, maar verder heb ik met de binnenkant niets bijzonders gedaan. Als ik nu een toga zou aanschaffen zou ik dat wel doen, destijds was ik daar denk ik iets te bescheiden voor. Nu zou ik kiezen voor een mooie print aan de binnenkant, met felle, vrouwelijke kleuren.”

Wat doe je, als je tijd hebt, naast je werk?

“Ik lees graag mooie boeken, maar muziek maken is echt mijn passie. Ik bespeel verschillende instrumenten en speel al meer dan 25 jaar bij Muziekvereniging Roosendaal. Ook speel ik in een carnavalsband en luister ik heel graag naar muziek. Liefst naar muziek uit de jaren ’70 en ’80: Queen, ELO en Fleetwood Mac, maar ik luister ook graag naar soul of naar Johny Cash. Mijn partner is ook fervent muzikant, hij speelt onder meer piano, drums en saxofoon. Ikzelf speel klarinet en trompet. Vroeger speelde ik ook nog trombone. En thuis staat nog een piano. Onze kinderen van 4 en 7 krijgen de muziek dus met de paplepel ingegoten. Ook zij lopen al met hun eigen muziekinstrumentjes rond en komen bij ons kijken wanneer ze maar kunnen.”

familierecht

''In het begin heb ik de letselschadepraktijk en de familierechtpraktijk gecombineerd, maar mijn hart bleek meer bij het familierecht te liggen.''

Anoeska van Ginderen

Al meer dan 15 jaar advocaat bij AK, bevalt het je nog steeds?

“Jazeker! In 2005 kwam ik deze kant op vanuit Amsterdam, waar ik had gestudeerd en een aantal jaar heb gewerkt. Ik ben geboren en getogen in Roosendaal, had hier nog een grote sociale kring en speelde in de harmonie. Ik wilde graag weer terug naar deze omgeving. Bij AK Advocaten vond ik in 2006 het kantoor dat ik zocht: een groter kantoor op een mooie lokatie niet te ver van Roosendaal. Anders dan nu het geval is lagen de banen destijds niet voor het oprapen, dus heb ik een open sollicitatie gestuurd. Gelukkig was ik welkom en bleek het een goede match! In het begin heb ik de letselschadepraktijk en de familierechtpraktijk gecombineerd, maar mijn hart bleek meer bij het familierecht te liggen.”

Waarom spreekt het familierecht jou zo aan?

“Het familierecht heeft heel veel verschillende aspecten. Je staat mensen bij in een emotionele, vaak verdrietige periode, vooral als er ook kinderen bij betrokken zijn. Dan is het fijn om je cliënten te kunnen ondersteunen. Maar er is ook een zakelijke kant, bijvoorbeeld als het gaat om alimentatie en het verdelen van het vermogen. Dat zakelijke aspect speelt nog meer als een van de partners een eigen onderneming heeft. Dan moet je ook echt strategisch denken, rekening houden met fiscale aspecten en goed zijn met cijfers. Allemaal onderwerpen die mij erg aanspreken.”

Ik ga contact opnemen

Over de blogger
Anoeska van Ginderen

Anoeska is gespecialiseerd in het familierecht. Zij is zowel advocaat als mediator. Haar praktijk bestaat voornamelijk uit echtscheidingen en de verbreking van samenlevingen.

Meer artikelen van Anoeska van Ginderen
Anoeska van Ginderen - Familierechtadvocaat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.