Interview – Achter de toga: wie is Suzanne?

12 dec 2023 Letselschaderecht Suzanne van Reedt Dortland

Als we haar spreken is het 5 december, kort voor Sinterklaasavond. Met 3 kleine kinderen is december voor haar een van de drukste, maar ook gezelligste periodes van het jaar. Aan het woord is letselschadeadvocaat Suzanne van Reedt Dortland. Wie schuilt er achter haar toga?

Ik wil meer weten over Suzanne

Ben je klaar voor pakjesavond?

“Jazeker. Kantoor sluit vandaag iets eerder dan normaal, zodat iedereen op tijd aan pakjesavond kan beginnen. Wij zijn er thuis ook helemaal klaar voor. Dit weekend hebben we druk gewerkt aan de surprise van de oudste en alle pakjes voor vanavond ingepakt. Daarvoor hebben we de middelste zelfs even uit logeren moeten sturen, omdat hij steeds beneden kwam. Maar de zakken staan nu klaar bij de buren, zij mogen straks hard op de deur bonzen. Ik heb er zin in, ik vind dit echt zo’n bijzondere tijd van het jaar.”

Nu heb je best wel een heftige baan, jouw cliënten hebben vaak ernstig letsel of een naaste verloren. Koester je dit soort momenten dan extra?

“Misschien wel. Hoewel ik, ook door mijn ervaring, niet zo snel meer uit balans gebracht ben, hebben we de laatste tijd wel een aantal hele zware dossiers binnengekregen. Zware verkeersongevallen, waar soms meerdere gezinsleden bij zijn omgekomen. Dan realiseer je je elke keer weer hoe kwetsbaar het leven is. Juist ook met een jong gezin. Het moet zo verschrikkelijk zijn als je dat in één klap kwijtraakt.

Aan de andere kant raak ik ook geïnspireerd door de veerkracht van mijn cliënten. Ik durf mij in dit soort heftige situaties vaak geen voorstelling te maken van wat zij doormaken. Maar als ik zie hoe zij de draad toch weer weten op te pakken en een toekomst kunnen zien, ben ik echt verrast. Het is bijzonder dat de mens daartoe in staat is.”

Wat drijft je in je werk?

“In de eerste plaats zijn dat mijn cliënten, stuk voor stuk echt hele leuke mensen. Hun achtergrond is vaak erg verschillend, maar ze hebben met elkaar gemeen dat ze iets heel ernstigs hebben meegemaakt en onze hulp nodig hebben. Ik heb er elke dag weer zin in om voor ze aan de slag te gaan en iets voor ze te regelen. Of om beweging te krijgen in een ingewikkelde discussie. Als het lukt om iets te realiseren wat voor hen belangrijk is, geeft dat veel voldoening. Wat dat is, is heel persoonlijk en voor iedereen anders. Waar de een veel waarde hecht aan het zelfstandig kunnen autorijden, wordt een ander heel gelukkig om weer te kunnen sporten. Dat soort dingen gun ik ze enorm, naast een stukje financiële rust.

Daarnaast vind ik de afwisseling in mijn werk erg fijn. Het werken met en voor mensen, gecombineerd met het inhoudelijke werk. En binnen kantoor vind ik het dan weer een uitdaging om bezig te zijn met de opleiding en begeleiding van collega’s en het organiseren van events voor onze cliënten.”

vastgoedrecht etten leur

''Ik heb er elke dag weer zin in om voor mijn cliënten aan de slag te gaan en iets voor ze te regelen.''

Suzanne van Reedt Dortland

Nu heet deze interviewreeks ‘Achter de toga’, heb jij een bijzondere toga?

“Nee, ik heb niet eens een eigen toga. Als ik naar de rechtbank moet neem ik altijd een toga van kantoor mee. Als letselschadespecialisten staan wij ook minder vaak in de rechtszaal dan onze collega’s. Wij proberen het meeste buiten een procedure om te regelen, want dat gaat vaak veel sneller. Bovendien houd je daardoor zelf de regie in een zaak.”

Wat doe je, als je tijd hebt, naast je werk?

“Dan breng ik vooral veel tijd door met mijn gezin. Mijn kinderen zijn nog jong, dus we zitten in een hele drukke fase. Zeker omdat mijn partner en ik allebei een drukke baan hebben. Maar ik word er heel blij van om samen met mijn kroost buiten te zijn. Coachen bij de tennis, wandelen in het bos of op de fiets naar het Markdal en daar kreeftjes vangen. Samen in de tuin werken vind ik ook heerlijk. Dit weekend hebben we nog 240 bloembolletjes in de grond geplant, nét voor het ging sneeuwen. Daar kan ik erg van genieten. Zelf sporten komt later wel weer. Ik fiets nu vaak tijdens vakanties, maar als de kinderen straks zelfstandiger zijn ben ik van plan om mijn racefiets weer onder het stof vandaan te halen.”

suzanne van reedt dortland

Ik ga contact opnemen

Over de blogger
Suzanne van Reedt Dortland

Suzanne werkt sinds 2012 bij AK Advocaten. Zij is gespecialiseerd in het aansprakelijkheidsrecht, in het bijzonder in letsel- en overlijdensschade.

Meer artikelen van Suzanne van Reedt Dortland
Suzanne van Reedt Dortland letselschadeadvocaat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.