Interview met Richard Guit van H&L over de samenwerking met AK

10 okt 2023 Algemeen AK Advocaten

Richard Guit werkt al vanaf het prille begin (1 januari 2000) bij H&L Accountants & Belastingadviseurs, sinds 2009 als partner. H&L werkt al vele jaren samen met AK Advocaten, vooral op het gebied van het ondernemingsrecht en in arbeidsrechtelijke vraagstukken. We vroegen Richard hoe dat bevalt.

H&L Accountants & Belastingadviseurs

H&L is, net als AK, gevestigd aan de Bredaseweg in Etten-Leur. Ze zijn dus bijna buren. Richard: “Ja, dat klopt. Toen wij in 2000 met ons kantoor startten zaten we ook al aan de Bredaseweg. Al snel groeiden we daar uit ons jasje en zijn we naar Roosendaal verhuisd. Een aantal jaren later openden we een tweede vestiging in Sprundel. Ook daar groeiden we uit. In plaats van een derde vestiging te openen, hebben we ervoor gekozen om terug te gaan naar onze roots. Sinds vorig jaar mei zitten we dus weer aan de Bredaseweg in Etten-Leur, maar nu met ruim 50 medewerkers in één groot en modern pand en kunnen we dus ook heel makkelijk binnenlopen bij AK.”

richard guit

Met die 50 medewerkers heeft het kantoor alle disciplines binnen de accountancy in huis. Richard: “Dan gaat het uiteraard om accountants en fiscalisten. Maar we hebben bijvoorbeeld ook een salarisafdeling, die niet alleen loonstroken verzorgt voor onze klanten maar ook kan ondersteunen op het gebied van HR. H&L maakt gebruik van de meest moderne software op ons vakgebied. Tegenwoordig alles in de cloud zodat er goed kan worden samengewerkt met onze klanten en medewerkers die op kantoor of thuis werken.”

AK Advocaten omvang van processtukken in hoger beroep

''Het geeft echt een fijn gevoel dat zij ervoor zorgen dat wij met ons kantoor juridisch alles op orde hebben.''

Richard Guit

Samenwerking met AK

H&L werkt al sinds jaar en dag samen met AK. Hoe is dat zo gekomen? “Oorspronkelijk deed AK veel voor ons binnen het ondernemingsrecht. Dan moet je denken aan het opstellen en/of juridisch beoordelen van contracten en overeenkomsten zoals aandeelhoudersovereenkomsten en managementovereenkomsten.”

“De laatste jaren werken we vooral samen met Frans van Meer,” vervolgt Richard. “Hij helpt ons met al onze juridische vragen op het gebied van arbeidsrecht. Af en toe is dat voor klanten, maar meestal voor ons eigen kantoor. Dan moet je denken aan zaken als het jaarlijks updaten van onze eigen arbeidsovereenkomsten en het toetsen van de arbeidsvoorwaarden in ons personeelshandboek. Het is daarnaast fijn om een goede sparringpartner te hebben op juridisch gebied. Samen weet je meer dan alleen”.

Typisch AK

Op de vraag wat hij prettig vindt aan de samenwerking met AK, antwoordt Richard: “Frans is gewoon een hele geschikte vent. Hij is altijd heel goed bereikbaar, ook buiten kantoortijden. En hij reageert heel snel. Als ik vandaag iets inschiet, probeert hij het altijd binnen een paar dagen op te pakken en af te ronden. Die korte lijntjes en het snel schakelen vind ik heel erg prettig, dat is iets waar wij zelf ook om bekend staan.”

“Verder fungeert AK als een juridische steun en toeverlaat voor ons kantoor. Eigenlijk staan we vanaf het begin van onze samenwerking schouder aan schouder. Het geeft echt een fijn gevoel dat zij ervoor zorgen dat wij met ons kantoor juridisch alles op orde hebben.”

Ik wil contact opnemen

Over de blogger
AK Advocaten

AK Advocaten is één van de grotere advocatenkantoren in West-Brabant. Een sterk kantoor wordt gedragen door een team van sterke individuen.

Meer artikelen van AK Advocaten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.