Nederland koploper in dreigende faillissementsgolf!

07 mrt 2024 Ondernemingsrecht Erik van Loon

Kredietverzekeraar Allianz Trade voorspelt dit jaar een aanzienlijke toename van het aantal faillissementen in Nederland, zo meld het artikel van BNR Webredactie.

Waar Allianz afgelopen jaar al een enorme stijging van 51 procent voorspelde vanwege de nasleep van de coronacrisis, komt daar dit jaar nog eens 31 procent bovenop. Nergens anders in Europa stijgt het aantal faillissementen zo hard; een belangrijk waarschuwingssignaal voor Nederland.

Diverse sectoren zoals horeca, transport, retail, groothandel en de bouw lopen meer risico, maar vooral startende ondernemers hebben het zwaar in het huidige economische klimaat.

Contacteer ons voor juridisch advies

Verkeert uw onderneming momenteel in zwaar weer, dan is herstructureren wellicht een optie om weer op het juiste pad te belanden. Wij helpen u graag met de start van dit traject en kunnen u informeren over de mogelijkheden. Vragen? Neem contact op met een van onze specialisten van de sectie ondernemingsrecht voor ondersteuning.

Ik wil contact opnemen

Over de blogger
Erik van Loon

Binnen het ondernemingsrecht heeft Erik twee duidelijke specialisaties: het faillissementsrecht en het rechtspersonen- & vennootschapsrecht. Het zijn voornamelijk ondernemers die vertrouwen op deze specialistische kennis van Erik.

Meer artikelen van Erik van Loon
Erik van Loon Ondernemingsrecht advocaat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.