Europese dag van het slachtoffer 2024

22 feb 2024 Letselschaderecht Avyola de Haas

Vandaag, op 22 februari, is de Europese Dag van het Slachtoffer. Op deze dag staan organisaties in Europa stil bij de impact en de gevolgen van misdrijven op slachtoffers en hun omgeving. In Nederland wordt o.a. door het Openbaar Ministerie en Slachtofferhulp Nederland tijdens deze dag extra aandacht besteed aan hulpverlening aan slachtoffers van misdrijven. Ik vertel je in dit blog meer over de Europese Dag van het Slachtoffer.

Ik wil meer weten over letselschaderecht

Waarom is er een Europese Dag van het Slachtoffer?

Het vragen van aandacht voor rechten van en hulpverlening aan slachtoffers en hun naasten is en blijft nodig. Er komt na een misdrijf ontzettend veel op een slachtoffer af. Terwijl iemand nog aan het verwerken is wat er is gebeurd, moeten er allerlei zaken geregeld worden. Er spelen veel emoties en het is voor slachtoffers niet altijd eenvoudig om te weten waar zij terecht kunnen, welke stappen zij kunnen ondernemen en waar zij recht op hebben. Het is belangrijk dat slachtoffers op een laagdrempelige manier verder geholpen kunnen worden, juist in de moeilijke nasleep van een misdrijf. Geen enkel slachtoffer mag twéé keer slachtoffer worden.

slachtofferrechten

''Het is belangrijk dat slachtoffers op een laagdrempelige manier verder geholpen kunnen worden''

Juridische hulp bij letselschade

De letselschadeadvocaten van AK Advocaten behartigen de belangen van slachtoffers en nabestaanden in strafzaken. Onze bijstand is persoonlijk afgestemd op de wensen van de slachtoffers en nabestaanden die wij vertegenwoordigen. Daarnaast werken binnen AK Advocaten letselschadeadvocaten die slachtoffers zowel bij strafzaken als civiele zaken kunnen bijstaan. Daardoor kunnen onze letselschadespecialisten jou – indien jij slachtoffer bent geworden van een misdrijf maar niet de volledige schade vergoed heb gekregen via de strafzaak- óók bijstaan in een civiele procedure, om zo toch jouw volledige schade te verhalen. Doordat beide zaken binnen één kantoor lopen, hoef jij slechts één keer jouw verhaal te doen en is jouw advocaat van begin tot eind op de hoogte van jouw dossier.

Hulp nodig?

Ben jij slachtoffer geworden van een strafbaar feit? Wil je weten wat jouw rechten zijn en of je recht hebt op een schadevergoeding? Of heb je andere vragen naar aanleiding van dit blog? Neem dan contact met mij op of een van mijn collega’s van de sectie Letselschaderecht. Wij helpen je graag verder!

Ik wil contact opnemen

Over de blogger
Avyola de Haas

Avyola werkt sinds oktober 2022 als jurist en sinds juli 2023 als advocaat bij de sectie Letselschade van AK Advocaten. Zij werkt voornamelijk voor slachtoffers.

Meer artikelen van Avyola de Haas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.