Advocaat echtscheiding voor ondernemers

Ga je scheiden en heb je een onderneming of ben je zzp-er? Bij AK Advocaten begrijpen we dat een scheiding veel zorgen over jouw onderneming met zich meebrengt. Met onze brede expertise staan wij voor jou klaar. Wij hebben oog voor jou als mens, als ondernemer en voor jouw onderneming. Onze begeleiding kenmerkt zich door een persoonlijke en creatieve aanpak.

Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan

Gevolgen voor de onderneming bij een echtscheiding

De onderneming speelt een belangrijke rol bij diverse aspecten van een scheiding. Veel ondernemers maken zich zorgen over de vraag of de onderneming wel kan blijven voortbestaan na een echtscheiding. Onze echtscheidingsadvocaten weten wat er geregeld moet worden en zorgen dat alle gevolgen goed op elkaar afgestemd worden.

Wij kunnen je onder meer helpen bij:

  • de verdeling of verrekening van de aandelen of de onderneming;
  • de waardering van de aandelen, de onderneming of het bedrijfsvermogen;
  • het uitkopen van je partner;
  • de afwikkeling van huwelijkse voorwaarden en de invloed daarvan op de onderneming;
  • het vaststellen en aanpassen van alimentatieverplichtingen, en 
  • de verdeling en afstorting van het in de onderneming opgebouwde pensioen. 

Rechtsvorm van de onderneming

De rechtsvorm van de onderneming is van belang bij de afwikkeling van een echtscheiding. Iedere situatie is anders. Een echtscheiding heeft andere gevolgen voor een ondernemer met een B.V. dan een ondernemer met een eenmanszaak. Onze gespecialiseerde familierechtadvocaten in Etten-Leur hebben veel ervaring met echtscheidingen waarbij een B.V., V.O.F., maatschap of eenmanszaak betrokken is.

Ben jij de partner van een ondernemer?

Ook dan is het belangrijk om je tijdens de echtscheiding goed te laten adviseren. Wellicht heb je je nooit zo bezig gehouden met het reilen en zeilen van de onderneming of vind je het lastig om alle financiële informatie te doorgronden? Mogelijk ben je aansprakelijk voor schulden van de onderneming. Wij staan voor jou klaar en helpen je graag.

Juridisch advies nodig?

Heb je een vraag of wil je jouw huidige situatie graag bespreken met één van onze familierechtspecialisten? Neem dan contact met ons op. Wij staan voor je klaar en helpen je graag. Het eerste kennismakingsgesprek is vrijblijvend en op onze kosten.

Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan

Wat is de aanpak van AK Advocaten?

Bij AK Advocaten kenmerkt de begeleiding zich door een persoonlijke en creatieve aanpak. Tijdens het gratis kennismakingsgesprek nemen wij graag jouw vragen door. Zo krijgen wij een duidelijk beeld van de situatie en kunnen we samen een plan van aanpak maken. Hierin zijn jouw wensen en doelen voor ons leidend. We geven een realistische inschatting van de tijdslijn en het te behalen resultaat. Verder staan we met jou stil bij de kansen en de risico’s voor jou en de onderneming. Op die manier weet je wat je kunt verwachten. Dat is wel zo fijn in een tijd vol onzekerheden.

Groot netwerk

Bij een echtscheiding van een ondernemer komt veel kijken. Wij werken samen met specialisten uit andere disciplines. Zo heeft AK Advocaten ook specialisten op het gebied van ondernemingsrecht in huis. Daarnaast heeft AK Advocaten een groot netwerk in de regio Etten-Leur, waardoor wij eenvoudig kunnen sparren met accountants, fiscalisten en notarissen. 

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

De echtscheidingsadvocaten en mediators van AK Advocaten zijn gespecialiseerd in scheidingen met een onderneming en alle zaken die daarmee samenhangen. Er zijn een aantal manieren om een echtscheiding te regelen. Zo kun je ervoor kiezen om een eigen advocaat in te schakelen, die jouw belangen behartigt. Een andere optie is mediation, waarbij jullie samen in goed overleg afspraken maken over de gevolgen van de echtscheiding. We kunnen jou ook tijdens een mediationtraject op de achtergrond adviseren. In alle gevallen kunnen wij jou ondersteunen en adviseren. Vanzelfsprekend kunnen wij ook een second opinion geven. 

Veel op het spel als ondernemer?
Waarom dan gokken bij een scheiding...

#AKfamilierecht

Dit is wat klanten over ons zeggen

97% van onze klanten beveelt ons aan en is tevreden met het behaalde resultaat.

Ik ben door Mevr. Van Ginderen op een prettige en correcte wijze terzijde gestaan. Zij heeft als ter zake kundig adviseur mijn belangen zeer goed behartigd. Ik kan haar als echtscheidingsadvocate zeer aanbevelen.

— Kees, echtscheiding met onderneming

Ik ben door Anoeska zeer deskundig ondersteund tijdens de afwikkeling van mijn scheiding. Het was een enorm ingewikkeld en langdurig proces en zonder haar deskundig advies had ik het nooit goed af kunnen sluiten. Ze was heel persoonlijk, enorm begripvol, zeer geduldig en vooral heel deskundig. Een erg fijne advocaat om mee samen te werken, ik ben haar erg dankbaar.

— Karin, echtscheiding met onderneming