AK Advocaten Ik benniet zomaar een advocaat
AK Advocaten

AK Advocaten

Maak
kennis met
Renata

Renata Königel

Beëdigingsdatum: 27 juni 2014

Maakt deel uit van de secties:
Omgevingsrecht

Over mij

Renata heeft jarenlang als jurist bij verschillende Brabantse gemeenten gewerkt. Hierdoor heeft zij veel kennis van de gemeentelijke organisatie en regels. In 2013 heeft Renata de overstap naar de advocatuur gemaakt. Sinds 2020 werkt zij bij de sectie Omgevingsrecht van AK Advocaten.

Renata is gespecialiseerd in het omgevingsrecht. Zij houdt zich onder meer bezig met bestemmingsplannen, bouwen, planschade, vergunningen, handhaving, milieu en natuur. Windenergie en planschade door windturbines zijn bijzondere specialismen van Renata, waar zij met grote regelmaat over adviseert en procedeert.

Renata staat zowel particulieren als bedrijven bij. Ook werkt zij voor overheden. Renata hecht aan een goed, persoonlijk en eerlijk contact met haar klanten. Zij is toegankelijk en altijd op zoek naar praktische en creatieve oplossingen.

“Het omgevingsrecht bestaat uit verschillende deelgebieden en is hierdoor heel divers. Het is door wetswijzigingen en rechtspraak steeds in ontwikkeling. Daardoor is mijn werk heel gevarieerd. Ik vind het leuk om onze klanten de weg te wijzen door het omgevingsrecht en hen te begeleiden in het contact met de overheid. Daarnaast help ik hen ook graag bij het realiseren van hun plannen.”

Opleidingen:

  • Nederlands Recht – Universiteit van Tilburg (met genoegen)
  • HBO-rechten – Juridische Hogeschool Avans-Fontys

Verbonden aan kantoor sinds: 2020

Specialisatieopleiding:

  • Grotius specialisatieopleiding Omgevingsrecht (cum laude)

Lidmaatschappen:

  • Lid van contactcommissie Bestuursrecht van de Nederlandse Orde van Advocaten, arrondissement Zeeland-West Brabant
  • Vereniging van Milieurechtadvocaten (VMA)
  • Aspirant-lid van de Vereniging van Onteigeningsadvocaten (VOA)

Maatschappelijke nevenfunctie:

Publicaties:

Maakt deel uit van de sectie:

Wat klanten over mij zeggen

Ik ben zeer goed geholpen in een bestuurrechtelijke kwestie. Mw. Konigel is enorm klantgericht en zeer deskundig. Ze heeft veel ervaring in hoe het bestuursrecht werkt. Dankzij haar konden we onze doelen realiseren.

— Tanis Confectionery