Een arbeidsrecht advocaat die proactief meedenkt met werkgevers

Bij AK Advocaten begrijpen we waar ondernemers mee te maken hebben. Met onze ervaring in zowel arbeidsrecht als ondernemingsrecht denken we mee met de werkgever en adviseren we proactief over arbeidsrecht gerelateerde vraagstukken. Wij zijn niet alleen conflictoplossers, maar ook een pro actieve sparringpartner in de dagelijkse gang van zaken binnen de onderneming van onze cliënten. Onze begeleiding kenmerkt zich door een persoonlijke en betrokken aanpak gefocust op praktische oplossingen. Mocht een praktische oplossing niet mogelijk zijn dan schuwen wij een procedure niet.

Maak vrijblijvend een afspraak

Wij hebben een brede expertise op het gebied van arbeidsrecht voor werkgevers

Wij helpen werkgevers niet alleen met het voorkomen en oplossen van arbeidsconflicten en bij complexe vraagstukken rondom arbeidsovereenkomsten, arbeidsongeschiktheid, cao, medezeggenschap, concurrentie- en relatiebedingen, reorganisatie en individueel en collectief ontslag. Als sparringpartner beantwoorden we snel en praktisch juridische vragen die HR professionals in hun dagelijks werk tegenkomen. We gaan voor een lange termijn partnerschap met onze cliënten, waarbij we actief investeren in het leren kennen van de organisatie en onderhouden van de relatie. Wij zijn lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland, de vereniging van arbeidsrechtspecialisten. Daarmee zijn een gedegen kennis en een hoge kwaliteit van onze dienstverlening verzekerd.

Gespecialiseerd in ontslagrecht en reorganisaties

Een reorganisatie is een complex traject. Als werkgever moet je je aan verschillende regels houden. Bijvoorbeeld bij reorganisaties om bedrijfseconomische redenen, collectief ontslag, het toepassen van het afspiegelingsbeginsel of het herplaatsen van medewerkers. Wij staan naast de werkgever om deze moeilijke en complexe periode in goede banen te leiden.

Ontslagrecht

Een arbeidsovereenkomst kan op verschillende manieren worden beëindigd. Als de werkgever en werknemer het eens zijn over de beëindiging van het dienstverband, wordt gesproken van een beëindiging op basis van wederzijds goedvinden en wordt een beëindigingsovereenkomst opgesteld. Een werknemer kan ook zelf zijn contract opzeggen. De werkgever kan ook overgaan tot beëindiging van het arbeidscontract door de kantonrechter te vragen de arbeidsovereenkomst te ontbinden of de arbeidsovereenkomst op te zeggen, eventueel zelfs met onmiddellijke ingang (ontslag op staande voet).

Reorganisatie

Een reorganisatie is een complex traject waarbij een werkgever zich aan veel verschillende regels moet houden als hij bij die reorganisatie werknemer wil ontslaan. Een werkgever is bijvoorbeeld verplicht om duidelijk de reden voor de reorganisatie (en het ontslag) te benoemen. Ook is de werkgever verplicht om het afspiegelingsbeginsel toe te passen en moet hij proberen de werknemers te herplaatsen.

Hulp nodig bij een arbeidsconflict of op zoek naar een lange termijn partner?

Heb je een vraag of wil je jouw HR-vraagstuk graag bespreken met onze arbeidsrechtspecialisten? Neem contact met ons op. Wij staan klaar voor jouw organisatie en helpen je verder.

Maak vrijblijvend een afspraak

Juridisch advies nodig?

Heb je een vraag of wil je jouw situatie graag bespreken met onze arbeidsrecht advocaten? Neem dan contact met ons op. Wij staan voor je klaar en helpen je graag. Het eerste kennismakingsgesprek is vrijblijvend en op onze kosten.

Maak vrijblijvend een afspraak

Maak kennis met onze
Arbeidsrecht specialisten

Kenmerkend voor onze gespecialiseerde advocaten is dat zij hun gedegen juridische kennis combineren met een ‘no nonsense’ aanpak. Onze advocaten zijn gedreven en hun aanpak van een zaak is persoonlijk.

Frans van Meer

Contact

Expertises

 • Collectief en individueel ontslag
 • Arbeidsovereenkomsten
 • Personeelsregelementen
 • Arbeidsvoorwaarden
 • Arbeidsongeschiktheid
 • Concurrentie- en relatiebedingen

Esther Evenblij

Contact

Expertises

 • Collectief en individueel ontslag
 • Arbeidsovereenkomsten
 • Personeelsregelementen
 • Arbeidsvoorwaarden
 • Arbeidsongeschiktheid

Jeroen van Kollenburg

Contact

Expertises

 • Arbowetgeving
 • Complexe ontslagkwesties
 • Medezeggenschap
 • (Internationale) reorganisaties
 • Onderwijsrecht
 • Ambtenarenrecht

Dit is wat onze klanten over ons zeggen

Goed geholpen door Frans. Hij gaf duidelijke uitleg. Aardige ontvangst ook van de mensen van achter de balie. Klasse!

— E.D. Krielen-de Graaf, Zevenbergen

Zeer kundig, professioneel mét oog voor de menselijke maat. Bijzonder prettige ervaring. Snelle afhandeling en contact met Esther.

— K.H., Etten-Leur

De zaak is tot grote tevredenheid snel en netjes afgehandeld door Frans. Altijd zeer vriendelijk en duidelijk te woord gestaan.

— M. Vroegrijk, Etten-Leur

Het was ontzettend fijn dat ik direct na afloop van het gesprek waarin mij ontslag was aangezegd bij Frans van Meer langs kon komen. Mijn zaak is snel en deskundig en vooral ook plezierig afgehandeld. Hartelijk dank.

— S. Wigchert, Etten-Leur