AK Advocaten Ik benniet zomaar een advocaat
AK Advocaten

AK Advocaten

Maak
kennis met
Frans

Frans van Meer

Beëdigingsdatum: 4 juni 2008

Maakt deel uit van de secties:
Arbeidsrecht, Verkeersstrafrecht

Over mij

Frans werkt sinds januari 2008 bij AK Advocaten. Hij houdt zich met name bezig met het Arbeidsrecht. Zo adviseert en procedeert hij onder meer over collectief en individueel ontslag, arbeidsovereenkomsten en personeelsreglementen, arbeidsvoorwaarden, ziekte en arbeidsongeschiktheid en in geschillen over concurrentie- en relatiebedingen. Frans werkt voornamelijk voor werkgevers, maar treedt ook voor werknemers op.

De aanpak van Frans is oplossingsgericht. Zijn adviezen zijn praktisch en no-nonsense, maar hij schuwt een procedure niet. Frans hecht aan een duurzame relatie met zijn klanten. Veel van zijn klanten zien hem dan ook als vaste sparringpartner.

“Het arbeidsrecht is een snel en dynamisch rechtsgebied. Als werkgevers tegen een probleem aanlopen willen ze vaak snel een oplossing en geen wollig advies vol mitsen en maren. Het is fijn als je die oplossing kunt bieden.”

Opleidingen:

 • Universiteit van Tilburg

Verbonden aan kantoor sinds 2008

Specialisatieopleiding:

 • Postacademische specialisatie opleiding arbeidsrecht – Grotius Academie

Lidmaatschappen:

 • Vereniging Sport en Recht
 • Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN)
 • Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Breda / ’s Hertogenbosch

Maatschappelijke nevenfuncties:

 • Ronde Tafel 157
 • ArbeidsmobiliteitsCentrum West-Brabant (ACE)
 • Industriële Kring Etten-Leur
 • Bestuurslid Businessclub Unitas ’30
 • Lid van de raad van toezicht van Stichting LeerSaam

Maakt deel uit van de sectie:

Expertises:

 • Collectief en individueel ontslag
 • Arbeidsovereenkomsten
 • Personeelsregelementen
 • Arbeidsvoorwaarden
 • Arbeidsongeschiktheid
 • Concurrentie- en relatiebedingen

Wat klanten over mij zeggen

Snelle en adequate service. Meteen de advocaat aan de telefoon bij eerste contact en ik kon zeer snel terecht voor een afspraak. Helder advies en afwikkeling prima gedaan! Zeer tevreden.

— Erik, Etten-Leur

Zeer deskundige hulp en advies gekregen! Prettig in de communicatie, kort, duidelijk en recht op het doel af.
Bijzonder fijn als de verwachtingen die je hebt als uitkomst ook daadwerkelijk gerealiseerd worden. Een goede "after sales". Kortom, heb het contact als erg prettig ervaren.

— Stefan, Roosendaal

Betrouwbaar, correct en altijd duidelijk. Vanaf het eerste contact een goed gevoel. Wekt vertrouwen, correcte afhandeling van zaken. Altijd wel een oplossing.

— Gerard, Roosendaal

Zeer goede dienstverlening met uitstekende vakkennis en service. Vanaf het begin van de dienstverlening ben ik in alle opzichten van een uitstekende begeleiding voorzien. Zowel wat de service betreft (via mail telefonisch) als wat de kennis van het vakgebied betreft. Het bezwaarschrift was zeer uitgebreid en er was juridisch aan alle voorwaarden voldaan. Dankzij de inzet van dhr. Van Meer heb ik de juridische strijd gewonnen.

— Klaas, Huizen

In het traject rondom afspraken over de beëindiging van mijn dienstverband, ben ik goed geholpen door Frans van Meer. Van het eerste telefoontje over de wens van mijn werkgever om uit elkaar te gaan, tot de afwikkeling van de uiteindelijke beëindigingsovereenkomst, het contact was erg prettig. Inhoudelijk duidelijk en met oog voor emotie. Erg fijn om zo gesteund te zijn. Dank.

— Ineke, Etten-Leur

Bij de afwikkeling van het einde van mijn arbeidsovereenkomst ben ik uitstekend en betrokken geadviseerd door mr. Frans van Meer.

— Michel, Steenbergen

De bijstand die Frans van Meer bood begon met een voorbereidende call waarin hij helder was over de stand van zaken en hoe de afspraak bij de kantonrechter - iets waar ik gelukkig geen ervaring mee had - zou verlopen. Daar gaf hij duidelijk weer wat wel en niet mogelijk was en met welke verwachtingen ik daar kon zitten. Hierdoor voelde ik mij zo goed als mogelijk bij de zitting, hij was vriendelijk en zorgde er voor dat ik op mijn gemak was. De zitting liep zoals voorbesproken. Dank en zeer zeker aan te raden.

— Robin, Den Haag

Na een bijzonder mooie tijd en met veel plezier te hebben gewerkt kwam de winkel in financiële problemen waardoor de eigenaar besloot te verkopen en ik dus werd overgenomen. Los van mijn kwaliteiten bleek er geen ruimte meer voor mij te zijn. Er werd geprobeerd mij op een goedkope manier buiten te werken door pesterijen en inhouden van salaris. Gelukkig kreeg ik het advies om AK in de arm te nemen, ik heb hier geen seconde spijt van gehad. Het heeft al met al vrij lang geduurd tot afronding van deze zaak maar dat is mijn inziens niet te wijten aan mijn advocaat Frans van Meer.

Frans gaf mij in het eerste gesprek aan dat ik er niet van uit hoefde te gaan dat ik een hoofdprijs binnen zou slepen. Dat was voor mij ook niet de insteek. Ik wilde gewoon waar ik recht op had. Uiteindelijk heb ik wel het idee dat ik iets meer heb gekregen maar ergens ook wel weer verdiend omdat ik door de hele situatie gezondheidsklachten overhield. Ik kan in ieder geval met een gerust hart alles achter me laten zonder frustratie, dat is voor mij enorm belangrijk.

— Marc, Etten-Leur

Onze eerste ervaring met de advocatuur is als heel prettig ervaren. Al was het een moeilijk proces werd er wel goed naar ons geluisterd en steeds ingespeeld op onze wensen.

— Richard, Dordrecht

Ben al meerdere keren bij Asselberg & Klinkhamer goed bijgestaan

— Koen van Hooft

Hele goede service. Fantastisch geholpen!

— Mark de Hooge

De heer Van Meer was altijd bereikbaar en - belangrijker nog - altijd ter zake kundig. Daarnaast was de omgang bijzonder prettig.

— Mevr. -

De zaak is tot grote tevredenheid snel en netjes afgehandeld. Altijd zeer vriendelijk en duidelijk te woord gestaan.

— Mario Vroegrijk

Goed en pragmatisch advies van Frans. Goede inschatting van hem hoe de wederpartij zou reageren. Daardoor een snelle en voorspoedige afwikkeling van de zaak aangaande beëindiging van een arbeidsovereenkomst van een medewerker. Fijn dat Frans over een goede dosis empathie beschikt waardoor er ook tussen ons een goede klik is.Ik hoop Frans of één van zijn collega's niet meer nodig te hebben. Maar mocht ik toch nog een keer juridisch advies nodig hebben, dan zal ik geen moment twijfelen om AK te bellen!

— Janneke Oudenhoven

Frans heeft in hele korte tijd een goed beeld gekregen van ons bureau en in zijn juridisch advies daarmee perfect aan kunnen sluiten bij onze werkwijze. Zijn advies was helder en gestructureerd, heel erg raak. Met een goede balans tussen objectief en betrokken.

— Janneke Oudenhoven